24-jarige Brit wint €11.000,-. Per maand. 30 jaar lang…!

5 september 2019 - 12:45

€11.000,- euro winnen is al prettig. Maar wat doe je als je dat bedrag élke maand wint – 30 jaar lang?!

Loonslaaf wordt Hollywood-ster?
Loonslaaf wordt Hollywood-ster?

De 24-jarige Dean Weymes was tot voor kort een doodgewone Brit. Hij droomde ervan om scenarioschrijver te worden, maar werkte bij Amazon. Zijn werkdag startte om 7.00 uur stipt. Koffiepauze: vijftien minuten.

Afgelopen dinsdag 30 juli gebruikte hij die koffiepauze om de uitkomst te checken van de loterij waar hij in mee speelde. Sinds kort speelde Dean namelijk mee, op aanraden van zijn zus Sarah. Want als hij zou winnen, dan zou hij zijn droom misschien waar kunnen maken: films maken.

De loterij waar het om draait is de Set for Life loterij, van de National Lottery in Engeland. De National Lottery kun je vergelijken met de Nederlandse Staatsloterij. De trekking van de Set for Life loterij lijkt dan weer wat op onze Lotto.

Er zijn 47 ballen waarop de getallen 1 tot en met 47 staan. En er zijn daarnaast tien ballen met de getallen 1 tot en met 10 die Life Ball heten. Tijdens de trekking worden er vijf ballen getrokken plus een Life Ball.

En wat denk je? Hollywoodfanaat Dean Weymes had alle zes getallen goed! Jackpot! En hoe. Hij krijgt gedurende 30 jaar elke maand £10,000 op zijn bankrekening gestort. Op moment van schrijven is dat iets meer dan €11.000. Yeah!

De volgende dag nam hij ontslag. Zijn managers wilden eerst niet geloven dat hij dat deed, omdat hij de loterij had gewonnen. ‘Ik ga met pensioen’, zei Weymes tegen hen. Dat moet een prettig moment voor hem zijn geweest!

Wat gaat Weymes doen met zijn voortaan fortuinlijke leven? Nou, aan de Daily Mail vertelt hij:

‘Ik heb scenarioschrijven gestudeerd aan de universiteit, dat was altijd een grote passie van mij. Maar het was onmogelijk om daar verder iets mee te doen. Toch is het altijd mijn droom gebleven om scripts te schrijven. Ik houd van films en van thater. Nu kan ik van mijn passie werk gaan maken.’

De Loterijman hoopt voor Weymes, dat hij doorbreekt in Hollywood. Dan is het nieuwe droomleven van Weymes, helemaal compleet. Wat jij.

Hieronder kun je de gelukkige winnaar zelf zien vertellen over zijn prijs en zijn toekomstdromen:

Foto: National Lottery