Kassa! Deze geluksvogel kraste €12,8 miljoen bij elkaar

10 augustus 2021 - 17:30

Even €12,8 miljoen winnen met krassen. Het lukte John Hammill uit de VS. Eerder kraste hij al een jackpot van €850.000. Wat een mazzel.

1 dubbele winnaar 1
1 dubbele winnaar 1

De Loterijman speelt – met een zeer bescheiden bedrag – trouw mee met de Staatsloterij met het beste eindcijfer. Hij wint wel eens wat, hij verliest wel eens wat. De jackpot heeft hij nog niet gewonnen.

Misschien kan hij zijn geluk eens een keertje gaan proberen met krassen. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Want daar zijn de prijzen die je kunt winnen met krasloten een stuk hoger dan hier.

John Hammill uit Braintree, dat is een plaats in de staat Massachusetts, weet daar alles van. In 2006 krast hij een hoofdprijs van omgerekend €850.000. En afgelopen 26 juli meldde hij zich weer bij de Amerikaanse krasloterij. Dit keer om de hoofdprijs van €12,8 miljoen te innen.

Klaar met werken (in de VS)

In 2006 wint Hammill de hoofdprijs in de kraskaartenserie die Set for Life heet, dat zoveel betekent als: klaar met werken. De Loterijman gokt dat je het inderdaad precies uit kunt zingen met €850.000 als je niet te gek doet. Maar Hammill moest ook nog even de belasting aftikken.

Daarom is het maar goed dat hij onlangs besloot om een lot te kopen van de krasloterij die Massachusetts Millionaires’ Club heet. Voor je zo’n lot koopt denk je wel even na, want de inleg bedraagt omgerekend een dikke €25.

Maar Hammill flikt het. Hij krast de hoofdprijs. Nu hoeft hij definitief niet meer te werken. Omdat hij ervoor kiest zijn winst in één keer te innen, krijgt hij €8,3 miljoen uitgekeerd waarover hij nog kansspelbelasting moet betalen.

Er gaat al met al dus nog wel een hoop geld van de bruto winst af, maar de Loterijman zou voor zo’n kraskaart tekenen, wat jij.

Klaar met werken in Nederland?

In Nederland is de hoofdprijs in de krasloterij €1 miljoen. Die prijs kun je winnen met het kraslot met de naam, hoe toevallig, Miljoen.

Als je op een hogere winst zit te flassen dan hier een tip van de Loterijman. Je moet gewoon even de winnende getallen van de Eurojackpot voorspellen. Dan ben je ook multimiljonair – en ben je ook klaar met werken.

Foto: Massachusetts State Lottery