Kijken! De lotto-leugenaar (documentaire)

27 september 2021 - 17:31

Dit wil je zien. Een docu over een man die keihard liegt dat hij de jackpot heeft gewonnen in de loterij. Fascinerend!

Al is de leugen...
Al is de leugen...

De jackpot winnen in de loterij. Wie droomt er niet van? De Loterijman in elk geval wel! Even de juiste getallen van de Eurojackpot voorspellen en hup, op naar dat onbewoonde droomeiland!

Winnen is leuk – maar je kunt natuurlijk ook liegen dat je hebt gewonnen. Dat laatste doet de Engelsman John Eric Wells. Zijn verhaal is werkelijk waar ongelooflijk. Hij liegt tegen zijn familie, tegen zijn vrienden, tegen zijn baas én tegen zijn bloedeigen vrouw dat hij bijna 10,5 miljoen euro (8,9 miljoen pond) heeft gewonnen in de National Lottery.

Als je denkt: dat is een leuk grapje, dan geeft de Loterijman je absoluut gelijk. Maar John Eric Wells houdt zijn grap veel te lang vol. Iedereen om hem heen gelooft hem. En misschien gaat Wells ook wel in zijn eigen leugen geloven. Want hij koopt op de pof en met pure bluf dure snelle auto’s, een droomhuis en blinkende cadeaus.

Ja - je moet het maar durven!

Van het ongelooflijke verhaal van Wells en zijn toenmalige vrouw Kathy Walmsley is een geweldige documentaire gemaakt: The Lottery Liar. Oké, de film dateert van even geleden, maar het is nog steeds, vindt de Loterijman, ademloos kijken.

Wat je ziet in The Lottery Liar is een aartsleugenaar die zich steeds verder in de nesten werkt. Maar die ook heel ver komt met zijn leugens en gezwam. Dat maakt dat je je afvraagt: is Wells nu zo gek of zijn dat juist de mensen om hem heen?

De Loterijman heeft de documentaire hieronder voor je klaar staan. Hopelijk brengt de fascinerende film je niet op slechte ideeën. Want winnen is hartstikke leuk, maar liegen, mwah, vroeg of laat trek je toch aan het korte eind. Wedden?!

Daarom is de Loterijman nu even een Staatslot kopen. Met het beste eindcijfer.

Veel kijkplezier!