Man wint $80 miljoen, moet hij de helft aan zijn ex geven?

24 juni 2019 - 13:59

Stel, je ligt in scheiding en je wint de jackpot. Heeft je ex dan recht op de helft van je winst? Nou...

Was nou maar nooit getrouwd...
Was nou maar nooit getrouwd...

Heeft de Amerikaan Rich (what’s in an name) Zelasko nu geluk of pech?

In 2013 wint Rich de jackpot met het spelen van Mega Millions, een spannende loterij die in 44 staten van Amerika wordt aangeboden. $80 miljoen. Kassa! Na aftrek van belastingen blijft er een klinkende $38.873.628,- over.

Maar Rich moet misschien nog meer afdragen. Dat zit zo.

De jackpotwinnaar trouwde in 2004 met zijn Mary. In 2011 vroeg het koppel, inmiddels de ouders van drie kinderen, de scheiding aan. Maar die scheiding werd pas in 2018 definitief, want wie krijgt de voogdij over de kinderen, wie betaalt wat en er moest ook nog een landgoed worden verdeeld.

En: de miljoenenjackpot die Rich won. Die moest ook worden verdeeld. Tenminste, dat vond zijn ex-vrouw. Want Rich had het lot immers gekocht toen het stel nog ongelukkig getrouwd was. En het geld dat er toen was, was gemeenschappelijk bezit. Dixit de advocaten van Mary. Dus: de helft van het lot was en is van Mary.

Rich wendde zich tot de rechter. En wat denk je? Ja hoor, die koos de zijde van Mary. Rich moet de helft van zijn jackpot afstaan aan zijn ex, zo luidt het definitieve vonnis.

Nou ja. Dan houdt Rich uiteindelijk nog bijna $19,5 miljoen over. Dus hij doet zijn naam nog steeds alle eer aan. En hij heeft zijn eigen reportage, kijk maar:

Foto: Mega Millions