Vrouw steelt jackpot van €872.000 van haar neef

11 november 2021 - 17:07

In de Verenigde Staten is een vrouw opgepakt die de jackpot van haar neef heeft gestolen. Op inventieve wijze, dat wel.

Ook veel geld is zo weg...
Ook veel geld is zo weg...

Het zal je maar gebeuren. Je wint de jackpot in de krasloterij van een miljoen dollar. En je nichtje gaat er vervolgens met die jackpot vandoor. Au.

Het gebeurde onlangs in de Verenigde staten. Ja, waar anders. Dat maakt de politie van Nassau County in de staat New York bekend via een persbericht. Nassau ligt vlak naast de stad New York, the city that never sleeps.

En waar van alles gebeurt, ook zaken die niet door de beugel kunnen.

Daar weet de neef van Iris Amador Argueta (32) inmiddels alles van. Breek hem de bek niet open.

Deal or no deal?

De neef van Argueta won vorig jaar, op woensdag 28 oktober 2020, de hoofdprijs in een Amerikaanse krasloterij. De naam van het kraslot: Hold ‘Em Poker.

Op zich is winst niet zo heel gek, want er zijn in de VS bijna evenveel krasloterijen als inwoners – bij wijze van spreken dan, natuurlijk. En Amerikanen zijn dol op krassen, krassen, krassen. Dat is de hoofdprijswinnende New Yorker ook, alleen, hij is daarbij tevens dol op zijn anonimiteit. Waarom? Om hem moverende redenen.

Zijn sympathieke nichtje Iris Argueta wil haar neef wel helpen. Ze biedt aan om voor omgerekend 43.600 euro (50.000 dollar) het kraslot voor hem te innen bij de krasloterij. Zo blijft hij zelf buiten schot. De prijswinnaar zegt: deal.

En dat had hij beter niet kunnen doen.

Slim of niet slim?

Want mevrouw Argueta int wel keurig netjes de jackpot, maar ze houdt die jackpot vervolgens lekker helemaal voor zichzelf. Tja. Wie de kat op het spek bindt.

De oplichtster gaat slim te werk. Vanwege corona accepteert de organiserende loterij, de New York State Lottery, tijdelijk geen winnende krasloten die winnaars zelf komen brengen. Winnende loten moeten aangetekend worden opgestuurd.

Dat doet Argueta. En nu komt het. De Loterijman citeert uit het persbericht en heeft de daarin genoemde bedragen omgerekend naar afgeronde eurobedragen:

‘Weken later verscheen de beklaagde in de woning van het slachtoffer met papierwerk. Ze beweerde dat de papieren afkomstig zijn van de New York State Lottery. Uit de stukken blijkt dat het prijsbedrag slechts €17.400 was.

De beklaagde zou het slachtoffer ook een envelop hebben overhandigd met daarin €11.700 in contanten en hem verteld dat de rest van het geld werd bewaard voor belastingen.’

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Maar zoals altijd: eerlijk duurt het langst. Toen de neef in de krant las dat de New York State Lottery melding maakte van het feit dat een van de hoofdprijzen van Hold ‘Em Poker was uitgekeerd, wist hij dat het foute boel was.

Hij deed met gezwinde spoed aangifte en raad eens wat? Zijn nichtje meldde zichzelf uiteindelijk bij de politie. Omdat Amerika, Amerika is, hangt haar een gevangenisstraf van vijf tot vijftien jaar boven haar hoofd. Au.

Hoe dan ook, wees gewaarschuwd: als jij de hoofdprijs wint in de Staatsloterij omdat je meespeelt met het beste eindcijfer? Haal je hoofdprijs dan zelf op bij Nederlandse Loterij in Rijswijk!