Postcode Loterij: review en uitleg

1

miljoen

1 op 7

winkans

15,25

lotprijs

trekking: 8 june

  • Prijzenpot in 2024: €435,9 miljoen
  • 95% kans dat je wijk in de prijzen valt
  • Welkomstcadeau voor nieuwe spelers
Uitkeringspercentage 31,8%
Totale prijzenpot 2024 €435,9 miljoen
Postcodekanjer 2024 €59,7 miljoen
Kans op een prijs in de Postcodekanjer 1 op 2004
Kans op de jackpot van de Postcodekanjer 1 op 249.963
Kans op een PostcodeStraatprijs 1 op 5523
Uitslag Elke 1e van de maand
Extra trekkingen 2024 1 januari, 1 juli

Het prijzenpakket van de Postcode Loterij: €435,9 miljoen

De Postcode Loterij geeft in 2024 in totaal €435,9 miljoen weg.

De PostcodeKanjer (dit jaar €59,7 miljoen), de Superpostcodeprijs (20x kans op €1 miljoen) en de PostcodeStraatprijs (€25.000,- per lot) zijn slechts een greep uit het eindeloze prijzenpakket.

Elke maand, elke week en elke dag maakt de Postcode Loterij nieuwe winnaars bekend.

Bij de Postcode Loterij is je postcode je lotnummer (aangevuld met drie cijfers). Daardoor win je vaak (grote) geldbedragen samen met je buren, als die tenminste ook meespelen met de Postcode Loterij.

Zo werkt dat:

Je kans om te winnen in de Postcode Loterij is groot. Van alle wijkpostcodes in Nederland viel vorig jaar 95 procent minstens één keer in de prijzen. Je kans op een gedeelte van de Postcodekanjer was vorig jaar 1 op de 2004. Daarmee geeft de Postcode Loterij je de grootste kans van Nederland om (een deel van) een jackpot te winnen.

Eind dit jaar valt de Postcodekanjer weer in een wijk ergens in Nederland.

Hoe doe je mee met de Postcode Loterij?

Loten voor de Postcode Loterij koop je online. Veilig en comfortabel vanuit je luie stoel. Extra prettig: je loten raak je nooit kwijt, want die staan digitaal opgeslagen bij de Postcode Loterij. Je gewonnen geldprijzen worden automatisch naar je rekeningnummer overgemaakt. Je hebt er geen omkijken naar.

Er zijn 14 Postcode Loterij-trekkingen per jaar. Er vallen bij de loterij geen prijzen op loten die niet verkocht zijn. Weer zo’n voordeel, van de Postcode Loterij.

Kijk jij ook graag naar Linda de Mol en het loeispannende koffertjesspel? Net als iedereen in Nederland? Dan heeft de Loterijman goed nieuws voor je. Speel je mee met de Postcode Loterij, dan speel je meteen gratis mee met Miljoenenjacht.

De 500 mensen in het publiek van Miljoenenjacht zijn allemaal deelnemers van de Postcode Loterij. De kans bestaat dus dat jij binnenkort in de studio bij Linda de Mol zit.

Maar zit je thuis voor de buis, dan speel je ook mee met Miljoenenjacht. Je krijgt per lot van de Postcode Loterij een gratis Postcode Loterij Bingo Kaart. Scoor je tijdens de uitzending een volle bingokaart?

Gefeliciteerd! Je wint hetzelfde bedrag als de winnaar van Miljoenenjacht op de televisie. Dat loopt op tot €5.000.000,-.

Je steunt 103 goede doelen

De Postcode Loterij steunt niet minder dan 103 goede doelen in binnen- en buitenland. Ongeveer 40% van de inleg gaat hiernaartoe.

De vraag is wel of jij die doelen zelf ook wel zo ‘goed’ vindt, want er gaat bijvoorbeeld veel geld naar Urgenda (mede-verantwoordelijk voor de stikstofcrisis) en Vluchtelingenwerk. Niet iedere Nederlander is daar blij mee.