Lot of Happiness

250

duizend

1 op 5

winkans

12,50

lotprijs

trekking: 1 november

 • Speel mee voor het goede doel
 • Steun zieke kinderen
 • Nog weinig deelnemers dus hoge winkans
Jackpot €250.000,-
Kans op de jackpot 1 op 676.000.000
Trekking 2e maandag van de maand
Extra trekkingen 4e maandag van maart, juni, september en december

Het goede doel op nummer 1

Lot of Happiness is de nieuwste loterij van Nederland. Lot of Happiness zet niet het prijzenpakket op nummer 1, maar het goede doel. De opbrengst van de loterij gaat naar organisaties die zich inzetten voor kinderen in Nederland die om wat voor reden dan ook buiten de boot vallen. Omdat ze ziek zijn bijvoorbeeld.

Speel je mee met Lot of Happiness, dan gaat meteen de helft van je inleg naar het goede doel. Je kiest zelf welk doel je steunt: op dit moment kun je kiezen voor KiKa of Make-a-Wish.

Bij Lot of Happiness speel je voor zieke kinderen.
Bij Lot of Happiness speel je voor zieke kinderen.

Hoe werkt Lot of Happiness?

Lot of Happiness houdt 16 trekkingen per jaar. Elke trekking kost €12,50, waarvan dus direct €6,25 naar het goede doel gaat. Dat is alvast winst!

Loten koop je niet in de winkel. Op de website van Lot of Happiness meld je je aan en vanaf dat moment speel je automatisch mee met elke trekking.

Je lotnummer bestaat uit twee letters en zes cijfers. Iedere tweede maandag van de maand trekt de notaris de winnende lotnummers van de normale trekking. Op de vierde maandag van maart, juni, september en december is er een extra trekking met extra prijzen.

Valt je lot in de prijzen, dan krijg je automatisch bericht van Lot of Happiness. Je kunt ook op de website je lotnummer invullen om te checken of je iets gewonnen hebt.

Wat valt er te winnen?

Voor zo’n nieuwe loterij heeft Lot of Happiness al een heel aardig prijzenpakket:

 • Een hoofdprijs van €250.000,- cash
 • Cruise naar keuze voor 2 personen
 • €500,- cash
 • City break voor 2 personen
 • 40 inch Sharp UHD TV
 • Vliegtickets voor 2 personen naar een Europese stad naar keuze
 • €100,- cash
 • €50,- cash
 • €10,- cadeau
 • Een tijdschriftenbon t.w.v. €10,-

Het prijzenpakket groeit mee met het aantal deelnemers, zodat je kans op een prijs altijd ongeveer 1 op 5 is.

Omdat Lot of Happiness nog zo nieuw is, spelen er nog maar weinig mensen mee. De kans dat je een van de duurdere prijzen wint, zoals de cruisevakantie, is daarom op dit moment extra groot. Mooi!

Let op! De hoofdprijs is niet wat je denkt

Maar er is ook een minpuntje aan deze nieuwe loterij. De Loterijman nam de kleine lettertjes door en ontdekte dat de hoofdprijs van €250.000,- niet iedere trekking uitgekeerd wordt. Sterker nog: de kans dat je deze wint is extreem klein.

Het winnende lotnummer voor de €250.000,- wordt getrokken uit alle verkochte loten, maar uit alle mogelijke lotcombinaties. Dat zijn er 676 miljoen! Je zou ruim 42 miljoen jaar lang elke trekking moeten meespelen om gemiddeld één keer de hoofdprijs te winnen. Zo’n absurd kleine kans heeft de Loterijman niet eerder gezien. Ter vergelijking: de kans dat je de jackpot van de Lotto wint is 83 keer zo groot.

Deze loterij speel je dan ook niet om heel rijk te worden maar om iets te doen voor zieke kinderen, op een spannende en leuke manier. Win je een cruise of een leuke stedentrip, dan is dat een mooi extra’tje.