Lot of Happiness: ervaringen en review

1

miljoen

1 op 5

winkans

12,50

lotprijs

trekking: 8 june

 • Kies zelf je goede doel
 • Steun zieke kinderen
 • De ervaring leert: hoge winkans
Speel nu mee
Jackpot €1.000.000,-
Kans op de jackpot 1 op 676.000.000
Trekking 2e maandag van de maand
Extra trekkingen 4e maandag van maart, juni, september en december

Lot of Happiness: kies zelf je goede doel

Lot of Happiness is een vrij nieuwe loterij in Nederland en veel mensen zijn daarom op zoek naar ervaringen of een review.

Lot of Happiness zet niet het prijzenpakket op nummer 1, maar het goede doel. De opbrengst van de loterij gaat naar organisaties die zich inzetten voor kinderen in Nederland die om wat voor reden dan ook buiten de boot vallen. Omdat ze ziek zijn bijvoorbeeld.

Speel je mee met Lot of Happiness, dan gaat meteen de helft van je inleg naar het goede doel. Je kiest zelf welk doel je steunt. Op dit moment kun je kiezen voor:

 • KiKa
 • Make-a-Wish
 • CliniClowns
 • Strong Babies
 • Stichting Opkikker
 • Stichting Bio Vakantieoord

Zelf je goede doel kiezen is veel leuker dan tientallen goede doelen tegelijk steunen, zoals bij de Postcode Loterij. Daar zitten bovendien vaak organisaties bij waar je misschien helemaal niets mee hebt.

Bij Lot of Happiness speel je voor zieke kinderen.
Bij Lot of Happiness speel je voor zieke kinderen.

Hoe werkt Lot of Happiness?

Lot of Happiness houdt 16 trekkingen per jaar. Elke trekking kost €12,50, waarvan dus direct €6,25 naar het goede doel gaat. Dat is alvast winst!

Loten koop je niet in de winkel. Op de website van Lot of Happiness meld je je aan en vanaf dat moment speel je automatisch mee met elke trekking.

Je lotnummer bestaat uit twee letters en zes cijfers. Iedere tweede maandag van de maand trekt de notaris de winnende lotnummers van de normale trekking. Op de vierde maandag van maart, juni, september en december is er een extra trekking met extra prijzen.

Valt je lot in de prijzen, dan krijg je automatisch bericht van Lot of Happiness. Je kunt ook op de website je lotnummer invullen om te checken of je iets gewonnen hebt.

Wat valt er te winnen bij Lot of Happiness?

In een review van Lot of Happiness mag het prijzenpakket niet ontbreken. Een greep uit de prijzenpot:

 • Een hoofdprijs van €500.000,- of €1.000.000,- cash, afhankelijk van de trekking
 • 40 inch Sharp UHD TV
 • De nieuwste iPad
 • JBL Koptelefoon
 • Pathé Thuis Waardebon t.w.v. €4,99
 • En diverse andere cash prijzen van €5,- tot €50.000,-

Het prijzenpakket is elke trekking anders en groeit mee met het aantal deelnemers, zodat je kans op een prijs altijd ongeveer 1 op 5 is.

Omdat Lot of Happiness nog vrij nieuw is, spelen er nog niet zo veel mensen mee. De ervaring leert dat de kans dat je een van de duurdere prijzen wint, zoals de televisie,  daarom op dit moment extra groot is. Mooi!

De Loterijman heeft een tijdje meegespeeld en zijn ervaringen met Lot of Happiness zijn goed, want hij won regelmatig een prijs. Meestal een tijdschriftenbon. Dat is geen grote jackpot natuurlijk, maar toch leuk.

Ook de ervaringen van anderen zijn doorgaans positief. Lot of Happiness vroeg 234 deelnemers om de loterij een cijfer te geven. Gemiddeld gaven ze een 8,1.

Let op! De hoofdprijs is niet wat je denkt

Maar er is ook een minpuntje aan deze nieuwe loterij en dat moet toch ook vermeld worden in deze review van Lot of Happiness. De Loterijman nam de kleine lettertjes door en ontdekte dat de hoofdprijzen van €500.000,- en €1.000.000,- niet iedere trekking uitgekeerd worden. Sterker nog: de kans dat je deze wint is extreem klein.

Het winnende lotnummer voor de hoofdprijs wordt niet getrokken uit alle verkochte loten, maar uit alle mogelijke lotcombinaties. Dat zijn er 676 miljoen! Je zou ruim 42 miljoen jaar lang elke trekking moeten meespelen om gemiddeld één keer een hoofdprijs te winnen. Zo’n absurd kleine kans heeft de Loterijman niet eerder gezien. Ter vergelijking: de kans dat je de jackpot van de Lotto wint is 83 keer zo groot.

Lot of Happiness speel je dan ook niet om heel rijk te worden maar om iets te doen voor zieke kinderen, op leuke manier. Win je een iPad of een paar honderd euro, dan is dat een mooi extra’tje. Lot of Happiness geeft je dus geen heel spannende ervaringen, maar wel zeker een goed gevoel!

Speel nu mee