Lotto

36

miljoen

1 op 5,7

winkans

2,-

lotprijs

trekking: 25 may 20:00 uur

  • Kans op vele miljoenen voor maar €2,-
  • Kies zelf je getallen
  • Mooie cadeaus voor nieuwe spelers
Speel nu mee
Uitkeringspercentage 50%
Kans op jackpot 1 op 8.145.060
Minimale jackpot €2.500.000,-
Kans op prijs van minimaal je inleg 1 op 5,7
Trekking Elke zaterdag om 20.00 uur
Extra trekkingen Elke laatste zaterdag van de maand Super Zaterdag

Voor slechts 2 euro kans op een miljoenenprijs

Bij Lotto heb je je lot in eigen handen, want je bepaalt zelf de getallen waarmee je speelt.

Meedoen is heel makkelijk. Je kiest zes getallen uit de nummers 1 tot en met 45. Bijvoorbeeld 3-14-17-28-40-42.

Elke zaterdag worden er zes getallen getrokken met behulp van de bekende Lotto-ballen. Heb je alle zes getallen juist voorspeld, dan win je de jackpot, die kan oplopen tot vele miljoenen. Heb je niet alle zes getallen goed, maar wel minstens twee? Ook dan win je een prijs, variërend van een gratis lot voor de volgende trekking tot €25.000,-.

Naast de zes gewone getallen wordt iedere week ook een ‘reservegetal’ getrokken. Heb je minstens twee gewone ballen goed weten te voorspellen én het reservegetal, dan win je een extra hoge prijs.

Het grote voordeel van Lotto is dat je al voor twee euro kans maakt op de miljoenenjackpot. Dat is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de Postcode Loterij (€13,25 per trekking). En bij de Lotto maak je ook nog eens kans op een veel hoger bedrag, want bij de Postcode Loterij moet je de hoofdprijs altijd delen met een heleboel buren.

Meer over je exacte kansen per prijs lees je in het overzicht van winkansen bij de Lotto.

Lotto: hoe werkt het?

Je kan een Lotto-lot kopen in de sigarenwinkel of supermarkt. Maar online loten kopen is veel makkelijker en veiliger. Met een paar klikken kies je vanuit je luie stoel je favoriete getallen. Je hoeft bovendien nooit bang te zijn dat je je winnende lot kwijtraakt of dat het zelfs gestolen wordt, want je loten staan veilig opgeslagen in het systeem van Lotto.

Online kan je natuurlijk losse loten kopen voor één trekking. Koop je loten voor meerdere trekkingen achter elkaar, dan krijg je korting op de normale lotprijs. Er zijn twee voordeelbundels: speel 6 trekkingen voor de prijs van 5 of speel 12 trekkingen voor de prijs van 10.

Automatisch meespelen is nog makkelijker en voordeliger. Je mist dan nooit een trekking en als nieuwe abonnee krijg je nu gratis een cadeau!

Je speelt mee zolang je zelf wilt, dus je zit nergens aan vast.

(N.B. Je krijgt het cadeau als je de afgelopen zes maanden geen abonnement op Lotto hebt gehad.)

Uitleg Lotto XL

Na iedere Lotto-trekking is er tegenwoordig een tweede trekking, waarbij opnieuw zes getallen en een reservegetal worden getrokken: Lotto XL. Meedoen met Lotto XL kost €1,-. Je speelt dan mee met dezelfde getallen als bij de gewone Lotto-trekking.

Net als bij de gewone trekking win je een prijs als je twee of meer getallen goed voorspeld hebt. Heb je alle zes de getallen juist voorspeld, dan win je €1.000.000,-.

Uitleg Super Zaterdag

Elke laatste zaterdag van de maand is het Super Zaterdag. Er zijn dan niet één, maar twee gewone trekkingen en ook twee Lotto XL-trekkingen.

Ben je Lotto-abonnee of heb je een voordeelbundel gekocht, dan speel je automatisch mee met zowel de eerste als de tweede trekking. Koop je een lot in de winkel, dan kies je zelf of je wel of niet aan de tweede trekking meedoet.

In dit korte filmpje zie je hoe zo'n Super Zaterdag verloopt:

Hoe werkt de Lotto-jackpot?

De jackpot van Lotto begint op €2.500.000,-. Wanneer de jackpot niet valt, stijgt het bedrag. De stijging hangt af van het aantal verkochte loten en is dus iedere week anders.

Lotto kent geen maximum jackpot, zoals vrijwel alle andere loterijen. De jackpot kan dus stijgen tot vele tientallen miljoenen euro’s.

Let op: hebben meer spelers exact de zes juiste getallen voorspeld, dan wordt de jackpot gedeeld.

De hoofdprijs van Lotto XL is altijd €1.000.000,- en deze hoef je nooit met iemand anders te delen.

Probeer nu de Lotto & pak je cadeau!

Wil je na deze Lotto review eens proberen hoe het werkt of een keer meespelen omdat de jackpot heel hoog staat?

Het slimste kies je voor automatisch meespelen. Je krijgt dan gratis een cadeau. Dus je eerste winst is al binnen. Je bepaalt zelf hoe lang je het abonnement laat lopen, dus je zit nergens aan vast.

Speel nu mee