Amerikaanse koopt haar eerste kraslot, wint €21.000,-

9 maart 2021 - 12:42

Geluk bestaat. De Amerikaanse Sloan Stanley kocht voor de eerste keer een kraslot. En wat denk je? Ja! Ze won. En hoe.

Even krassen... $25.000!
Even krassen... $25.000!

Denk jij ook wel eens dat geluk niet bestaat? Dat jij nooit een grote prijs zal winnen of die gigantische dikke jackpot binnen zal slepen? Nou, er is hoop! Dat bewijst het verhaal van Sloan Stanley uit de Verenigde Staten.

Sloan Stanley had nog nooit van haar leven een kraslot gekocht. Onlangs deed ze dat wel, bij de servicebalie van de lokale super Country Harvest Apple Market in Meriden. Dat is een afgelegen gehucht van nog geen 1000 inwoners in Kansas. En die aanschaf bleek nogal een goed idee.

Cash Cow!

Het kraslot was er eentje uit de serie die Cash Cow heet, er staat een hele grote koe op. Dergelijke loten kosten $5 per stuk, dat is ongeveer €4,20. De hoofdprijzen zijn geldbedragen van $25.000,-, dat is iets meer dan €21.000,-.

De hoofdprijs gaat er in totaal vijf keer uit. De winkans van deze loten is 1 op de 4,13 krasloten. Als je wint, is de kans het grootst dat je $10 wint, ongeveer €8,40. En daarna is de kans het grootst dat je een gratis kraslot wint.

Maar Sloan Stanley had met haar eerste kraslot ooit heel veel geluk. Zij pakte een hoofdprijs van $25.000,-. Jackpot!

Jackpot voor studie

Jessica Herrera, die namens de Kansas Lottery vragen van de pers beantwoordt, vertelt aan CNN dat ‘het ongelooflijk zeldzaam is voor elke kraslotkoper, dat op het eerst gekochte lot een hoofdprijs valt.’ De Loterijman gelooft het meteen, wat jij.

De familie van de winnares geloofde haar eerst niet. Maar inmiddels zijn ze dolblij voor haar, vertelt Stanely.

Wat ze met het geld gaat doen? Ze steekt het bedrag in haar studie, ze begint in de herfst met studeren aan de Fort Hays State University (ook in Kansas). En ze gaat iets leuks doen: uit eten met haar vriendinnen.