De winnende getallen in loterij: 5, 6, 7, 8, 9 en 10!

4 december 2020 - 12:54

In Zuid-Afrika is de jackpot gevallen op een wel heel opmerkelijke cijfercombinatie. Of is er geknoeid...?!

De ballen kunnen raar vallen
De ballen kunnen raar vallen

Iedereen die meespeelt met de bekende loterijen weet dat zijn of haar winkansen op de goudgerande jackpot niet huizenhoog zijn, helaas.

Toch wonnen deze week maar liefst twintig spelers tegelijk de jackpot in de nationale loterij van Zuid-Afrika. Elke winnaar kan een slordige €300.000,- (5.688.468,21 rand) tegemoet zien.

Even de winnende lottonummers voorspellen…

Tenminste, als er geen ongeregeldheden aan het licht gaan komen. Want de lottojackpot in Zuid-Afrika viel op een nogal opmerkelijke cijferreeks.

De lottotrekking verliep als volgt:

Eerst viel de lottobal met het nummer 8 erop. Daarna vielen de nummers, exact in deze volgorde, 5, 9, 7 en 6. Ahem. Tot slot werd er een ‘Powerball’ getrokken. En wat denk je? Ja hoor, de bal met nummer 10 erop!

Twintig spelers deden mee aan de loterij met exact deze cijferreeks. Nog eens tachtig anderen hadden de reguliere getallen goed, maar niet de Powerball. Zij wonnen ongeveer 300 euro per lottolot.

Valsspelen om de loterij te winnen?

Nadat de trekking had plaatsgevonden, plaatste de Ituba Lottery, de organisator van de loterij, een bericht op Twitter:

‘Congratulations to tonight’s 20 winners of PowerBall draw. These numbers may be unexpected but we see many players opt to play these sequences.’

Maar dat gelooft niet iedereen.

De South Africa’s National Lotteries Commission (NLC) gaat de lottotrekking nader onderzoeken. 'We bekijken of er iets is misgegaan', aldus woordvoerder Ndivhuho Mafela.

In Nederland begint overigens een andere loterijkoorts op te spelen. De Oudejaarstrekking van de Staatsloterij komt in zicht. Valsspelen met de Oudejaarstrekking kan niet, maar de Loterijman heeft een goeie tip over waar je Oudejaarsloten moet kopen...