Jackpot na 36 jaar meespelen met dezelfde nummers!

25 March 2022 - 14:21

Mooi loterijnieuws uit Canada. Een stel dat al 36 jaar meespeelt met dezelfde nummers in een loterij, wint dik €4 miljoen.

36 jaar wachten op de jackpot
36 jaar wachten op de jackpot

De aanhouder wint, zeggen ze wel eens. Nou, een echtpaar uit Burnaby, een stad vlakbij Vancouver, Canada, kan er over meepraten.

Al 36 jaar lang (!) spelen ze mee met de Australische Lotto 6/49. En dat niet alleen…

36 jaar lang dezelfde nummers

Bijzonder is dat Chau Ming, roepnaam Lana, en haar man Yiu Fai Leung, roepnaam Joery, al die 36 jaar met de loterij meespelen met exact dezelfde nummers. Nooit weken ze daarvan af.

Hun getallen: 1, 3, 8, 14, 15 en 16. Die zijn niet toevallig gekozen, maar verwijzen naar de geboortedagen van de familie.

En wat denk je? Ja hoor! Afgelopen dinsdag maakte British Columbia Lottery bekend dat Lana en Joery de jackpot hebben gewonnen. Die bestaat uit 6 miljoen Australische dollar, omgerekend is dat bijna 4,1 miljoen euro.

Het is niet zo'n hoge jackpot als wanneer mensen de Eurojackpot voorspellen, maar toch: lekker!

Lana vertelt: ‘When we scanned the ticket and saw the $6-million on the phone, we all started screaming and crying.’ Dat kan de Loterijman zich voorstellen. Wat jij.

Wat te doen met €4 miljoen?

Wat gaat het gelukkige koppel met de jackpot doen? Lana heeft twee banen. Daarvan gaat ze er eentje opzeggen. Joery blijft werken, maar gaat wel eerder met pensioen. De kinderen van het echtpaar krijgen een auto en hun hypotheek wordt afbetaald.

Grappig detail. De familie Leung stond op het punt om te gaan verhuizen. Dat plan is nu echter van de baan. Want, zo zegt Lana: ‘dit is het huis waar we de jackpot wonnen! We kunnen hier nu niet meer weg!’

De winkans om de jackpot te winnen is klein. Maar dat het kan, laat dit verhaal weer heel mooi zien. ‘We gaan nu heel erg gelukkig zijn’, zegt Lana. En dat lijkt de Loterijman heel erg verstandig!

En: de Loterijman gaat even een Lotto-lot kopen. Met als cijfers de verschillende verjaardagen van zijn familie!