Eurojackpot voorspellen – zo zit het écht

Wil je Eurojackpot voorspellen en zo een grote prijs winnen? Kan dat eigenlijk wel en zo ja, hoe? Lees het hier!

Eurojackpot voorspellen, hoe werkt dat?
Eurojackpot voorspellen, hoe werkt dat?

Eurojackpot is de loterij met de hoogste jackpot van Nederland. De jackpot kan oplopen tot maar liefst 120 miljoen euro. Kassa! Dat is drie keer zoveel als de hoogste prijs van de Staatsloterij. Om nog maar te zwijgen van de armzalige ‘jackpots’ die je bij de Postcode Loterij kan winnen.

Helaas is Eurojackpot ook de loterij met de kleinste winkans op die hoofdprijs, namelijk 1 op 95.344.200. Maar toch… Enkele tientallen keren per jaar is er iemand in Europa die de jackpot wint, dus waarom jij niet?

Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een methode om de uitslag van Eurojackpot beter te voorspellen.

Kan dat? En zo ja, hoe gaat dat dan in zijn werk?

De Loterijman zet de verschillende methodes op een rij en vertelt je hoe het écht zit.

Eurojackpot voorspellen met hete en koude nummers

Je kent het wel: de overzichten op internet met ‘hete’ en ‘koude’ nummers. Welke getallen zijn al heel lang niet gevallen? En welke zijn het afgelopen jaar juist heel vaak gevallen?

Veel mensen denken dat je de uitslag van een loterij aan de hand van die getallen kan voorspellen.

Om je meteen maar uit de droom te helpen: dat kan helaas niet. De getallen die in de afgelopen weken of maanden zijn gevallen, zeggen niets over de getallen die de komende trekking gaan vallen.

Als je er even over nadenkt, snap je dat het zinloos is om te kijken naar de getallen uit het verleden.

De getallen van Eurojackpot worden getrokken door middel van ballen, net als bij de Lotto. Die ballen hebben geen geheugen.

Stel dat het balletje met nummer 16 al een half jaar niet gevallen is. Hoe zou die bal dan tijdens de trekking moeten ‘weten’ dat het nu toch echt wel eens tijd wordt om getrokken te worden?

En als bal 70 al drie keer achter elkaar gevallen is, gaat die bal dan ergens in een hoekje van het trekkingsapparaat zitten, zodat hij niet nóg een keer tevoorschijn komt?

Nee, hete en koude nummers zijn leuk om te bekijken maar helpen je niet bij het voorspellen van Eurojackpot.

Eurojackpot voorspellen met statistiek

Ook zijn er sites te vinden die beweren dat je een betere kans maakt op de miljoenen van Eurojackpot als je bepaalde wiskundige formules gebruikt. Voorspellen is een kwestie van statistiek, zeggen ze.

Vaak staan er lange artikelen op met allerlei tabellen, veel cijfers en symbolen. Daaruit blijkt dan dat er bijvoorbeeld vaker combinaties vallen die bestaan uit drie even en twee oneven cijfers, dan vier even cijfers en één oneven cijfer.

Je zou dus meer kans maken als je alleen nog maar rijtjes invult met drie even cijfers en twee oneven cijfers.

Het lijkt heel wat. Maar klopt het ook?

Nee. Of je nou 100 rijtjes kiest waarbij in elk rijtje drie even cijfers zitten, of 100 willekeurige rijtjes waarbij je niet op even of oneven let, je kans om de jackpot te winnen is hetzelfde. Namelijk 1 op 953.442. (Dat is 95.344.200 gedeeld door 100.)

Die tabellen en formules lijken allemaal heel wetenschappelijk en indrukwekkend, maar ze helpen je niet bij het voorspellen van de Eurojackpot-uitslag.

Een Twitter-account dat de uitslag voorspelt

Op Twitter is er sinds een aantal jaar een account dat elke week een voorspelling geeft voor de juiste getallen van Eurojackpot (en ook van EuroMillions, die andere Europese loterij).

Dat is best een nuttig account om te volgen: je weet dan namelijk welke combinatie je die week NIET moet spelen.

Komt de voorspelling van dat twitter-account uit, dan zijn er tientallen of honderden spelers die die getallen hebben gebruikt en moet je je jackpot met al die mensen delen. 🙄

Afgezien daarvan zijn de voorspellingen van het account nergens op gebaseerd.

Stel dat de eigenaar van het account echt helderziend was en de toekomstige uitslagen als een waarzegger kon zien in een glazen bol, zou hij of zij de juiste getallen dan op Twitter zetten?

Conclusie: Eurojackpot voorspellen is onmogelijk

Helaas, de uitslag van Eurojackpot voorspellen kan niet. Wat voor trucjes je ook bedenkt en welke wiskundige formules je er ook op loslaat, de kans dat je de jackpot wint, blijft voor elk rijtje 1 op 95.344.200.

Jammer.

Maar tegelijkertijd is het ook een opluchting. Je kan het nooit ‘fout’ doen wanneer je je getallen kiest op het Eurojackpot-formulier. Welke combinatie je ook kiest (of laat kiezen door de computer), je winkans is in alle gevallen even groot.

Een geruststellend idee!