EuroMillions spelen in Nederland? Lees eerst dit

Je wilt EuroMillions spelen vanuit Nederland, maar hoe pak je dat aan? Plus: de 3 dingen waar je absoluut op moet letten.

EuroMillions spelen in Nederland? Lees eerst dit

EuroMillions is een Europese loterij die in negen landen tegelijk gespeeld wordt. Omdat er zo veel landen meedoen, kan de jackpot van EuroMillions extreem hoog oplopen, tot wel €200 miljoen.

Geen wonder dat veel Nederlanders ook weleens een kansje willen wagen en EuroMillions willen spelen vanuit Nederland. Helaas hebben die Nederlanders een probleem: in Nederland kun je geen loten voor EuroMillions kopen.

Het lijkt er ook niet op dat Nederland zich binnenkort aansluit bij EuroMillions. Sinds 2004 zijn er geen landen meer bijgekomen.

Zijn er dan oplossingen als je toch een EuroMillions-lot kopen wilt? Ja, die zijn er!

EuroMillions-loten kopen in het buitenland

De eenvoudigste oplossing is om EuroMillions-loten te kopen in het buitenland. In Duitsland hebben ze ze niet, maar in België wel.

Dit is vooral een handige manier om mee te spelen als je in de buurt van de grens woont. Dan kan je meteen even de tank volgooien met goedkope benzine en eventueel boodschappen doen.

Maar voor het grootste deel van Nederland is dat geen haalbare oplossing. Hooguit kun je als je op vakantie of zakenreis bent wat loten meenemen vanuit bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Portugal.

EuroMillions spelen online

Er zijn allerlei websites die loten voor EuroMillions aanbieden, ook in Nederland. Je bestelt eenvoudig online en je betaalt via iDeal of met je creditcard. Je krijgt dan een foto of scan van je loten per mail toegestuurd.

Win je een prijs, dan maakt het bedrijf achter de website het geld over naar je bankrekening.

Maar aan online spelen zitten drie grote nadelen.

Ten eerste: het is illegaal om vanuit Nederland loten te kopen van buitenlandse loterijen.

In Nederland mogen alléén loterijen met een Nederlandse vergunning hun loten aanbieden. EuroMillions heeft in Nederland geen vergunning.

Nou staat echt niet meteen de politie aan de deur als je een keer online een paar loten bestelt, maar het voelt toch niet helemaal lekker.

Ten tweede: het is heel duur om online mee te spelen met Euromillions.

Die loterij-websites doen dit allemaal niet voor niks. Je betaalt altijd extra administratiekosten voor elk lot. Dat kan oplopen tot meer dan €3,- aan kosten per rijtje.

Stel dat je met tien rijtjes mee speelt, dan zou dat normaal €25,- kosten. Bij een van de grootste loterijwebsites waar je als Nederlander loten kan kopen, kosten tien rijtjes €62,50. Dat is meer dan het dubbele.

Daarmee betaal je veel te veel voor je EuroMillions-loten.

Ten derde: je loopt het risico dat je je prijs nooit ontvangt.

Stel dat op jouw lot de EuroMillions-jackpot van 200 miljoen valt. Fantastisch natuurlijk. Maar vertrouw jij erop dat de eigenaar van de website jou keurig je lot toestuurt per aangetekende post?

De verleiding voor de website-eigenaar om het lot zelf te houden en de prijs te incasseren is toch wel heel groot. En dan heb jij geen 200 miljoen euro, maar helemaal niks.

Aangezien de hele operatie illegaal is, is het ook maar afwachten of het dan zin heeft om een rechtszaak aan te spannen. Als de eigenaar niet al lang gevlogen is naar een zonnig oord…

Alternatief voor EuroMillions in Nederland

Gelukkig is er een goed alternatief voor EuroMillions en dat heet: Eurojackpot.

Ook Eurojackpot is een loterij waar meerdere landen tegelijk aan mee spelen. De loten voor Eurojackpot worden in 18 Europese landen verkocht, van Finland tot Spanje. De jackpot kan oplopen tot €120.000.000,-.

Eurojackpot speel je in Nederland geheel legaal. Loten koop je gewoon in de winkel of je koopt ze handig online.

Eurojackpot heeft bovendien een aantal voordelen ten opzichte van EuroMillions:

  • Een lot voor Eurojackpot kost €2,-. Bij EuroMillions betaal je €2,50.
  • De kans op de jackpot is ongeveer 1 op 95 miljoen. Bij EuroMillions is de kans 1 op 140 miljoen.
  • Bij Eurojackpot loopt de jackpot veel vaker en veel sneller op naar het maximum dan bij EuroMillions.

Voor hetzelfde geld kun je bij Eurojackpot dus met meer rijtjes spelen én je kans op de jackpot is groter dan bij EuroMillions.

En het grootste voordeel: als je wint, hoef je niet bang te zijn dat een ander er met jouw geld vandoor gaat.