Eurojackpot

120

miljoen

1 op 26

winkans

2,-

lotprijs

trekking: 24 may 22:00 uur

  • Hoogste jackpot van Nederland
  • Kans op prijzen tot €120.000.000,-
  • Kies zelf je getallen
Speel nu mee
Uitkeringspercentage 50%
Minimale jackpot €10.000.000,-
Kans op de jackpot 1 op 95.344.200
Hoogste jackpot ooit €90.000.000,-
Kans op prijs van minimaal je inzet 1 op 26
Trekking Iedere vrijdag om 22.00 uur

Win de grootste jackpot van Nederland voor 2 euro

Op zoek naar de loterij met de hoogste jackpot van Nederland? Dat is Eurojackpot (niet te verwarren met EuroMillions). Een lot kost slechts 2 euro en daarmee maak je kans op de hoofdprijs, die kan oplopen tot €120.000.000,-.

Hoe die jackpot zo hoog kan zijn? Eurojackpot – de naam zegt het al – is niet alleen een Nederlandse loterij. De loten voor Eurojackpot worden in 18 Europese landen verkocht, van Finland tot Spanje. En hoe meer mensen er meespelen, hoe sneller de jackpot kan oplopen. De slogan van Eurojackpot is dan ook: On-Hollands Rijk.

Wat heet, met een jackpot van 120 miljoen euro kom je direct hoog binnen in de Quote 500. Als je wilt natuurlijk, want als winnaar blijf je desgewenst geheel anoniem.

Met Eurojackpot word je on-Hollands Rijk!

Eurojackpot: hoe werkt het

Eurojackpot is een makkelijke loterij. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Postcode Loterij is precies duidelijk welke prijzen er te winnen zijn en wat je winkansen zijn, dus er is weinig uitleg nodig.

Meedoen werkt zo:

  • Koop een lot voor 2 euro. In de winkel of eenvoudig en snel online.
  • Kies eerst vijf getallen uit 1 t/m 50.
  • Kies dan twee bonusgetallen uit 1 t/m 10.

Elke vrijdagavond worden vijf gewone getallen getrokken en twee bonusgetallen. Dit gebeurt met behulp van balletjes in een bol, net als bij de Nederlandse Lotto. Heb je alle zeven getallen goed? Gefeliciteerd, je wint de jackpot!

Wat valt er te winnen?

Wat uitleg over het prijzenpakket: de jackpot is minimaal €10.000.000,-. Wint niemand in Europa deze hoofdprijs, dan wordt het bedrag elke week hoger, tot maximaal €120.000.000,-.

Natuurlijk zijn er naast de jackpot nog een heleboel andere geldprijzen te winnen. Hoe meer ballen je goed weet te voorspellen, hoe hoger je prijs.

De hoogte van de prijzen verschilt per trekking. Hoe meer loten er verkocht zijn in heel Europa, hoe hoger het totale prijzengeld. Ook het aantal winnaars per prijscategorie is van invloed op de prijzen.

Hoogste jackpot ooit in Nederland

Is de hoofdprijs van Eurojackpot een keer in Nederland gevallen? Ja. Op vrijdag 6 januari 2017 won iemand uit Rotterdam de jackpot, die toen op €90.000.000,- stond. De Rotterdammer moest dit bedrag wel delen met vier andere Europeanen, die ook de juiste nummers hadden voorspeld. Alle vier de prijswinnaars kregen na de trekking €18.000.000,- op hun bankrekening bijgeschreven. Kassa!

De jackpot in Rotterdam was daarmee niet de hoogste jackpot ooit in Nederland. Dat is een bedrag van €30.000.000,-, gevallen in de Oudejaarsloterij van de Staatsloterij. Helaas kan je aan die loterij maar één keer per jaar meedoen. Eurojackpot is er iedere week.

Eurojackpot automatisch meespelen

Veel Nederlanders willen graag automatisch meespelen met Eurojackpot, zodat ze nooit een trekking missen. Omdat de loterij in zo veel verschillende landen georganiseerd wordt, was het lange tijd technisch niet mogelijk om automatisch mee te spelen met een abonnement.

Maar sinds kort kan dat wel! Een abonnement op Eurojackpot is handig, want zo vergeet je nooit om een lot te kopen, dus je loopt nooit een prijs mis. Online loten bovendien zijn veiliger dan papieren loten die je in de winkel koopt – je raakt ze nooit kwijt en ze kunnen niet gestolen worden. Een veilig idee als je een prijs van zoveel miljoen gewonnen hebt!

Speel nu mee