Kijken! Kat Frummel zorgt voor loterijgeluk (video)

17 december 2020 - 11:57

Wil je graag de jackpot winnen met je Oudejaarslot? Zorg dat je kat Frummel tegenkomt!

Frummel brengt geluk
Frummel brengt geluk

In Nederland is het haast een traditie. Meespelen met de Oudejaarsloterij van de Staatsloterij. Win je, dan kun je meteen als multimultimiljonair het nieuwe jaar in. Want de hoofdprijs bedraagt een onvoorstelbare €30 miljioen! Belastingvrij! Lekker!

De kans dat je de jackpot wint, is groter als je de zwarte kat Frummel tegenkomt. Dat suggereert tenminste de Staatsloterij in een nieuwe reclamecampagne.

Zwarte kat Frummel brengt geluk

De Loterijman citeert uit het persbericht van de Staatsloterij:

‘Zwarte kat Frummel blijft als laatste van zijn nestje over, vanwege het eeuwenoude bijgeloof dat zwarte katten ongeluk zouden brengen. Zijn nieuwe baasje laat zich daar echter toch niet door afschrikken en wordt direct beloond wanneer blijkt dat Frummel wel een heel speciale kat is: iedere keer als hij miauwt, brengt hij zijn baas geluk.’

Maar het wordt nog zoeter.

‘Zo hint het katje ook wanneer z’n nieuwe baas het mogelijk winnende lot binnen handbereik heeft. Zijn baasje is echter onbaatzuchtig en gunt het lot, en daarmee misschien wel de hoofdprijs, aan een jong stel achter hem in de rij dat in verwachting is.’

Het mooiste geluk

Arno de Jong, de chief marketing officer (cmo) van Nederlandse Loterij, de eigenaar van de Staatsloterij, licht de reclamecampagne toe.

‘De Oudejaarstrekking is uitgegroeid tot een waar fenomeen. Als vast onderdeel van Oud & Nieuw voor miljoenen Nederlanders. Als jaarlijkse uitdaging voor onszelf. Elk jaar weer willen we een verhaal neerzetten dat Nederland echt raakt.’

En het gaat niet om het ‘raken’ alleen, maar ook om de boodschap die de Staatsloterij uit wil dragen. ‘Het mooiste geluk is het geluk dat je een ander gunt’,  aldus Arno de Jong. En daar sluit de Loterijman zich helemaal bij aan.

De televisiereclame inspireerde Staatsloterij om verder na te denken over hoe ze dieren in Nederland meer geluk konden bieden. Daarom hangen er inmiddels in de grote steden posters met daarop foto’s van de vriendjes van Frummel die nog een warm thuis zoeken.

Neem je zo’n katje in huis, heb je ook een jackpot!

Maar die jackpot van 30 miljoen blijft natuurlijk ook erg aanlokkelijk. En laat de Loterijman nu een hele goed antwoord hebben op de vraag: waar kun je het beste Oudejaarsloten kopen?

En hieronder natuurlijk, de film van Frummel. Veel kijkplezier!