Krasloten cadeau geven? Zo maak je het extra leuk! (video)

Krasloten cadeau geven is een leuke traditie met kerst of oud & nieuw. Bekijk hier tips om je cadeau nog leuker te maken.

Veel mensen geven krasloten als cadeau, bijvoorbeeld aan alle familieleden bij het kerstdiner. Of als klein en niet al te duur cadeautje op oudjaarsavond, om knallend het nieuwe jaar in te gaan.

Natuurlijk is iedereen die een kraslot krijgt daar altijd blij mee, zeker als er een mooie prijs op het lot valt. Maar een los lot kan wel een beetje ‘kaal’ overkomen. Gelukkig zijn er allerlei leuke ideeën om van je krasloten een mooi cadeau te maken.

Lifestyle-vlogger Erica Eckman, beter bekend onder de naam EverythingErica, geeft in onderstaande video een aantal makkelijke tips en ideeën je krasloten nét een beetje feestelijker aan te bieden.

Erica zegt dat ze eigenlijk helemaal geen knutselaar is, dus: ‘Als ik deze cadeautjes kan maken, kan iedereen het’.

Van rode en groene krasloten maakt ze bijvoorbeeld in een handomdraai een geinige ‘kerstster’. Nee, niet zo’n lamp die voor het raam hangt, maar de bekende plant die je overal met kerst ziet.

Iets ingewikkelder, maar ook indrukwekkender, is de kerstkrans die Erica gemaakt heeft. Je hebt er wel een boel krasloten voor nodig, dus misschien is dit cadeau geschikter om aan een groep te geven (of aan iemand van wie je écht heel veel houdt).

Geef je een diner met kerst of oud en nieuw, dan kun je losse krasloten verwerken in de naamkaartjes voor op tafel. Erica maakt ze heel eenvoudig van twee pepermuntstokken, een strikje en een stuk karton. Toch een veel leuker cadeau dan iemand zomaar een kraslot in de hand drukken.

Vind je krasloten als cadeau niet zo leuk, dan werken deze ideeën natuurlijk ook prima met bijvoorbeeld Oudejaarsloten. Of, iets goedkoper: 1/5e loten van de Staatsloterij.

Fijne feestdagen!