Staatsloterij: winkansen per prijs

De Staatsloterij publiceert op de eigen website helaas niet de winkansen per prijs. Daarom heeft de Loterijman zelf de rekenmachine gepakt om te berekenen wat je exacte kans op een bepaalde prijs is.

In onderstaande tabel staan alle berekende kansen op een rij.

Staatsloterij: winkansen per prijs

Wat extra informatie bij deze tabel:

  • Het gemiddeld aantal verkochte loten bij de Staatsloterij is 2,9 miljoen.
  • De Loterijman gaat in bovenstaande tabel dan ook uit van 2,9 miljoen verkochte loten en heeft voor dat aantal de winkans per prijs berekend.
  • Worden er meer loten verkocht, dan is je kans op een van de grotere prijzen (vanaf €2500,-) iets kleiner, omdat er meer verschillende serieletters in omloop zijn.
  • De winkans op de jackpot varieert per trekking, afhankelijk van hoeveel ballen er nog in het jackpotspel zitten. Hoe minder ballen, hoe groter de kans dat de gouden bal getrokken wordt en de jackpot valt. Gemiddeld is je kans op de hoofdprijs 1 op 9,8 miljoen.
  • Voor de kleinere prijzen, die je wint met de juiste eindcijfers zonder serieletters, zijn je winkansen elke trekking exact even groot.
  • Op één lot kunnen meerdere prijzen vallen.
  • Win je de prijs van €80,-, dan heb je automatisch ook het eindcijfer voor de prijs van €20,- goed.

Voor de duidelijkheid: online loten hebben precies dezelfde winkansen als loten die je in de winkel koopt. Koop je Staatslot dus met een gerust hart op de website van de Staatsloterij.

Winkans voor prijzen met 1 eindcijfer

Elke trekking van de Staatsloterij worden er vijf prijzen verloot die je wint wanneer je één eindcijfer goed hebt, namelijk een keer €20,-, een keer €10,-, twee keer €7,50 en een keer €5,-.

Voor elk van deze eindcijfer-prijzen is je winkans hetzelfde, namelijk 1 op 10.

Je maakt met elk eindcijfer exact evenveel kans – er is niet één eindcijfer dat in de geschiedenis vaker in de prijzen blijkt te vallen.

Winkans met een straat of straatje

Een straat Staatsloten bestaat uit 10 staatsloten met elk een ander eindcijfer, van 0 tot en met 9. Dit kost €175,- voor één trekking.

Een straatje Staatsloten is hetzelfde, maar dan bestaande uit 1/5e loten. Dit kost €35,- voor één trekking.

Wat zijn je winkansen met een straatje of straat?

Koop je een straat of straatje, dan win je in elk geval alle eindcijfer-prijzen, aangezien je alle eindcijfers hebt. Met een straat win je daarom minimaal €50,- van je inleg terug. Met een straatje win je minimaal €10,- van je inleg terug.

Je winkans op de hoofdprijs van de Staatsloterij is met een straat of straatje gemiddeld 1 op 890.000.

Winkans in de Staatsloterij vergroten?

Er is één manier om je winkans in de Staatsloterij te vergroten en dat is gebruikmaken van een aanbieding waarbij je gratis loten krijgt. Check daarom altijd op de website van de Staatsloterij of er een actie is.