Care-a-Lot steunt voortaan ook het Huidfonds en Nationaal MS Fonds

2 November 2020 - 18:24

Goed nieuws! De Nederlandse loterij Care-a-Lot steunt nu ook het Huidfonds en het Nationaal MS Fonds.

Care-a-Lot zet zich in voor een gezond Nederland
Care-a-Lot zet zich in voor een gezond Nederland

Het zijn vervelende coronatijden, maar soms ontvangt de Loterijman gelukkig heel goed nieuws in zijn postvak. Zoals vandaag. De nieuwe loterij Care-a-Lot steunt voortaan ook de goede doelen het Huidfonds en het Nationaal MS Fonds.

Eerder al, bij de start van de loterij, maakte Care-a-Lot bekend dat de goede doelen Stichting ALS Nederland en Voeding Leeft door de loterij worden ondersteund.

Gezond Nederland

De Loterijman citeert het persbericht:

‘De Care-a-Lot loterij is hard aan het groeien. Vanaf deze week kunnen deelnemers, naast de reeds actieve doelen, ook direct meespelen voor het Nationaal MS Fonds én het Huidfonds!

Het loterijenplatform draagt daarmee steeds meer bij aan een duurzaam gezond Nederland. Een belangrijk thema, zeker in deze tijd.’

Elke maand gaat er 40% van de inleg van alle deelnemers aan Care-a-Lot naar een van de vier goede doelen. Je bepaalt als speler zelf, welk van de vier dat is. Dat is uniek.

Het Huidfonds?

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben een huidaandoening. Soms gelukkig van tijdelijke aard, maar meestal helaas blijvend. Levenslang.

Het Huidfonds maakt huidaandoeningen bespreekbaar en zet zich dagelijks vol passie in om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.

Door het geven van voorlichting over de huid, het verbeteren van zorg voor mensen met een huidaandoening en het verhogen van de acceptatie van een huid die ‘anders’ is, wil het Huidfonds helpen en ondersteunen.

Het Nationaal MS Fonds?

Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met Multiple sclerose (MS).

MS is een ziekte waarbij de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwen in de hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen (het centrale zenuwstelsel) is beschadigd. Hierdoor kunnen onder andere problemen ontstaan met lopen, voelen en zien.

Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Daarom financiert het Nationaal MS fonds wetenschappelijke onderzoeken. Liefst zo veel als mogelijk.

Daarnaast ontwikkelt het Nationaal MS Fonds projecten om de kwaliteit van zorg te verbeteren én ontwikkelt ze activiteiten om de kwaliteit van leven omhoog te krijgen.

Winnen!

Iedereen die meespeelt met Care-a-Lot zorgt er voor dat de goede doelen van zijn of haar keuze winnen. En deelnemers kunnen natuurlijk ook winnen.

De hoofdprijs is 1 miljoen euro, maar die valt niet iedere trekking gegarandeerd. Gelukkig is er een uitgebreid prijzenpakket. En omdat de loterij nog maar kort bestaat, is de winkans van spelers relatief erg hoog.

Over goed nieuws gesproken!