De BankGiro Loterij en VriendenLoterij gaan samen verder

17 augustus 2021 - 15:39

Fusie in loterijland. De BankGiro Loterij en de VriendenLoterij trekken voortaan samen op onder de laatste naam. De prijzenpot wordt groter, je winkans kleiner.

Een nieuwe oude loterij
Een nieuwe oude loterij

De Loterijman vond in zijn inbox een mail van de VriendenLoterij:

‘Goed nieuws! De VriendenLoterij en BankGiro Loterij zijn samengevoegd tot een nóg leukere VriendenLoterij.’

Dat betekent dus dat de BankGiro Loterij, die in 1961 werd opgericht, verdwijnt. Maar niet helemaal. Want de VriendenLoterij gaat door met de lotnummers van de BankGiro Loterij.

Een lotnummer gaat bestaan uit de laatste vijf cijfers van je bankrekening plus twee letters. BankGiro-loten hadden al een dergelijk nummer

Daarom verandert er voor BankGiro-spelers aan hun lot niks. Speel je mee met de VriendenLoterij, dan krijg je automatisch een nieuw lotnummer. Je hoeft daar zelf niets voor te doen.

Waarom een fusie?

Waarom gaan de twee loterijen samen? De Loterijman heeft wel een idee. Beide loterijen worden georganiseerd door loterijorganisatie Nationale Goede Doelen Loterijen.

Ook de Postcode Loterij valt onder de Nationale Goede Doelen Loterijen. Je weet wel, van Gaston en zijn 'Goeiiiiiiieavond!'

Als je twee loterijen samenvoegt hoef je voortaan nog maar voor één loterij reclame te maken. En de totale prijzenpot wordt groter, want er worden twee prijzenpotten bij elkaar opgeteld.

Wat is het nieuwe prijzenpakket?

De VriendenLoterij geeft voortaan de volgende prijzen weg ( de Loterijman citeert de website):

‘Welke prijzen kan ik winnen in de vernieuwde VriendenLoterij?

  • Ieder uur maken wij een winnaar van € 1.000,- bekend; 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen lang!
  • Daarnaast hebben wij elke dag een winnaar van € 10.000,-, elke week van € 100.000,- en iedere maand zelfs een winnaar van € 1 miljoen.
  • Elke week spelen wij Bingo met een wekelijkse hoofdprijs van € 25.000,-. Prijzen worden automatisch toegestuurd. Bingoot u graag mee? Dat kan! Uw persoonlijke Bingokaarten staan voor u klaar op bingomee.nl.’

De prijs voor een lot is €14,25. In 2020 was dit €13,50. Langer geleden, in 2004, was dat nog €6,-. De Loterijman wil maar zeggen: alles wordt altijd alleen maar duurder.

Nieuwe kansen?

Je kans om een prijs te winnen in de nieuwe VriendenLoterij is kleiner dan bij de oude VriendenLoterij. Bij de oude loterij was je winkans 1 op 5,3. Dat wordt 1 op 5,5.

Spelers die voorheen meespeelden met de BankGiro Loterij hebben helemaal pech. Hun winkans was namelijk 1 op 4.

Overigens, voor drie kwartjes meer dan de prijs van een lot van de nieuwe VriendenLoterij, namelijk voor €15,-, heb je een lot in de Staatsloterij – en dan speel je mee met de Nederlandse loterij met de grootste winkans.

Tip van de Loterijman: als je nu meespeelt met de Staatsloterij krijg je vijf 1/5 Staatsloten gratis cadeau.