Duitse Aldi organiseert lotto met kassabonnen

22 maart 2019 - 16:13

De Duitse supermarktketen Aldi Süd heeft een bijzondere actie: koop je exact de zes juiste artikelen uit het assortiment, dan win je 33.333 euro.

Duitse Aldi organiseert lotto met kassabonnen

Boodschappen doen bij de Aldi is meestal geen feestje: ongezellige winkels, producten die nog in kartonnen dozen staan, lange rijen bij de kassa. En gratis koffie, ho maar. Maar het lage totaalbedrag op de kassabon is natuurlijk wel lekker.

Bij de Zuid-Duitse tak van het Aldi-concern, Aldi Süd, is er nu nóg een reden om blij te zijn met die kassabon: een gratis lotto-spel.

Hoe werkt het? In de eerste drie weken van april heeft Aldi Süd een speciaal lotto-assortiment van 33 artikelen. Het zijn alledaagse boodschappen, variërend van appelsap en rijstwafels tot vissticks en Italiaanse rode wijn. Om mee te doen, moet je minstens zes van deze artikelen kopen.

Aan het eind van elke week is er een lotto-trekking. Maar in plaats van balletjes met getallen, worden er zes artikelen getrokken. Heb je alle zes de lotto-artikelen op je kassabon staan? Dan win je een geldprijs van 33.333 euro. Tenminste, als je de enige bent die de juiste artikelen heeft gekocht. Zijn er meer winnaars, dan moet je de jackpot delen.

Er zijn 1.107.568 verschillende combinaties van zes artikelen uit het actie-assortiment mogelijk. De winkans bij deze bijzondere supermarktloterij is dus 1 op 1.107.568.

Álle actie-artikelen kopen werkt helaas niet, want alleen de eerste zes lotto-items op je kassabon tellen mee voor de trekking.

Aldi Süd noemt de actie ‘6 aus 33’, als knipoog naar de echte Duitse Lotto. Die wordt ook wel ‘6 aus 49’ genoemd, omdat er zes getallen getrokken worden uit 1 tot en met 49.

Wil je als Nederlander meedoen aan de Aldi-lotto, dan moet je opletten dat je bij de juiste keten boodschappen doet. Alle Aldi’s in de grensstreek bij Limburg horen bij Aldi Süd en ook de Duitse Aldi’s tot aan grofweg Aalten in de Achterhoek. Alle Aldi’s over de grens bij Groningen, Drenthe en Overijssel horen bij Aldi Nord en doen niet mee aan de actie.