Duitse jackpotwinnaar vergeet prijs te claimen van €11,3 miljoen…

11 januari 2021 - 16:20

Iemand in Duitsland heeft een heel slechte oud en nieuw achter de rug. Zijn of haar winnende lot met een prijs van €11,3 miljoen verviel op 31 december middernacht.

Weg jackpot...
Weg jackpot...

Heb je zin in een horrorverhaal? Houd je vast. In Duitsland is het volgende gebeurd.

Ergens tussen woensdag 29 maart en vrijdag 1 april 2017 heeft iemand in Duitsland een Lotto-lot gekocht. Dat gebeurde in of rond de stad Reutlingen, gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, 115.966 inwoners.

Tijdens de Lotto-trekking in de avond van 1 april, blijkt het lot goed voor de Lotto-jackpot: €11,3 miljoen. Boem. Kassa.

Het lijkt er dus op dat iemand die in of nabij Reutlingen (Zuidwest-Duitsland) woont, tijdens deze trekking van de Lotto multimiljonair is geworden. Of is het toevallig iemand die op doorreis was en zich ter hoogte van Reutlingen bedacht: ‘Verrek, ik moet nog even snel een Lotto-lot kopen.’

Waar is de nieuwe multimiljonair?

Dat laatste lijkt het meest waarschijnlijk, want in de dagen na de lottotrekking meldt zich niemand met het winnende lot van €11,3 miljoen (en €368,-). In de weken die volgen ook niet. En in de maanden die volgen… je raadt het al. Het blijft zelfs dik drie jaar dood- en doodstil. Niemand eist de prijs op.

Terwijl de Duitse Lotto er alles aandoet om de winnaar of de winnares op te sporen. Maar niemand die zich meldt. En in Duitsland geldt de regel: Lotto-loten zijn drie volle jaren geldig na het jaar waarin de trekking heeft plaatsgevonden.

Om middernacht 31 december 2020 verliep dus het recht op de €11,3 miljoen. Erg? Erg! Het kan natuurlijk ook zo zijn dat degene die het lot gekocht heeft, inmiddels is overleden. Dan lopen zijn of haar erfgenamen dus €11,3 miljoen mis. Of de erfgenamen hebben het Lotto-lot weggegooid. Of het zat in een jas die is weggegeven aan het Leger des Heils.. De horror!

'Geloof het of niet'

Gerog Wacker, woordvoerder van de Duitse Lotto, zegt in het Duitse tijdschrift Der Spiegel:

‘In Baden-Württemberg is het nog nooit eerder voorgekomen dat een prijs van meer dan €10 miljoen niet werd opgehaald. Trouwens, ook in de rest van Duitsland is zoiets nog nooit gebeurd, voor zo ver wij weten. Het komt om de paar jaar wel voor dat een prijs van meerdere miljoenen niet wordt opgehaald – geloof het of niet.’

De prijs van €11,3 miljoen is inmiddels teruggestort in de prijzenpot van de Lotto.

Voorkom horror!

Hoe zit het in Nederland? In Nederland zijn loten van de Lotto precies één jaar geldig gerekend vanaf de trekking. De Loterijman citeert het regelement van de Lotto:

'Niet geïnde prijzenbedragen alsmede afrondingsverschillen worden gestort in een "prijzenreservefonds".’

Wil je niet de kans lopen om (veel) geld te laten liggen? Ga dan automatisch meespelen met Lotto.