Duitser wint €90 miljoen met online gekocht lot

4 mei 2020 - 17:15

Een Duitser uit Beieren heeft de hoofdprijs van Eurojackpot gewonnen met een lot dat hij op internet kocht.

Duitser wint €90 miljoen met online gekocht lot

Afgelopen vrijdag, 1 mei 2020, was een spannende trekking van Eurojackpot, want de hoofdprijs was opgelopen tot 90 miljoen euro, de hoogst mogelijke prijs in deze internationale loterij.

Kort na de trekking werd bekend dat de jackpot gevallen was. Eén speler, ergens in een van de 18 deelnemende landen in Europa, had exact de juiste getallen ingevuld (namelijk 6, 11, 12, 21 en 41 plus de bonusgetallen 1 en 2). Alleen was tot vandaag niet bekend waar deze speler woonde en wat voor iemand het is.

Nu heeft Lotto Bayern, de regionale loterij-organisatie van de zuidelijke deelstaat Beieren, wat meer informatie verstrekt. De winnaar is een 25-jarige man uit de regio Oberfranken, tegen de Tsjechische grens aan.

Hij kocht voor 16,25 euro aan Eurojackpot-loten vlak voordat de trekking plaatsvond. Het bijzondere is: hij kocht deze loten online.

Sommige mensen denken dat je met een online gekocht lot minder kans maakt op de jackpot. Zij kopen hun loten voor bijvoorbeeld de Staatsloterij uit principe altijd in een winkel en nooit op internet.

De winst van deze Duitser maakt maar weer eens duidelijk dat dat onzin is, hoewel het natuurlijk aardig is om de plaatselijke middenstand te steunen door een lot bij de sigarenboer of kantoorboekhandel te kopen.

Hoogste prijs ooit in Beieren

De jackpot is de hoogste loterijprijs die ooit gevallen is in Beieren en het is de derde keer achter elkaar dat de Eurojackpot-hoofdprijs in Duitsland valt.

Op 13 december 2019 won iemand uit Noordrijn-Westfalen een jackpot van 10,5 miljoen euro. Acht weken later, op 7 februari 2020, was het opnieuw de beurt aan iemand uit Noordrijn-Westfalen. Deze winnaar mocht ook 90 miljoen euro op zijn of haar bankrekening bijschrijven.