Een liefdesverhaal dat miljoenen waard is

2 May 2022 - 12:39

Ben je verliefd? Overweeg om een lot te kopen! Dit verliefde koppel deed het en wint nu de jackpot van €363 miljoen.

Verliefd, verloofd... gewonnen!
Verliefd, verloofd... gewonnen!

De Loterijman weet het. De ware vinden is vaak – blind! – zoeken naar een winnend lot uit de loterij. Je grote liefde vinden, soms lijkt het wel op een haast onmogelijke opdracht als de winnende getallen van de Eurojackpot voorspellen.

Maar tja, wie niet waagt, wie niet wint.

Daarom gaan een Amerikaanse jongen en een Amerikaans meisje op dinsdag 17 april 1990, ja inderdaad, ruim dertig jaar geleden, met elkaar op een eerste date. Die date vindt plaats in de staat Minnesota.

Een grappig detail, dat je even moet onthouden is het volgende. De tortelduiven in spé kopen tijdens hun eerste date een kraslot.

Dat kraslot krassen ze samen open tijdens het eten van – hoe romantisch – een pizza… Ach ja, het is en blijft Amerika, natuurlijk!

De liefde en het spel

Fast forward naar 2022. Na de eerste date worden de jongen en het meisje, gelukkig, verliefd op elkaar. How sweet! En in 2022 zijn ze al jaren en jaren even gelukkig getrouwd.

Er is ook iets dat onveranderd is gebleven: het koppel speelt nog altijd graag mee met loterijen. Zo wordt er door de twee enthousiast meegespeeld met de in de Verenigde Staten befaamde loterij Mega Millions, die ooit begon onder de naam The Big Game.

Allebei de namen voor de loterij zijn nogal logisch. De jackpot van Mega Millions staat sinds de start van de loterij in 1996 minstens tientallen miljoenen dollars hoog – of nog (veel) hoger.

De vrouw van het echtpaar speelt mee met Mega Millions met de nummers 2-8-14-20-31 en Mega Ball 17.

Een gat in de lucht en miljoenen op de bank

Afgelopen 12 april vindt weer de wekelijkse trekking van Mega Millions plaats. Mag jij raden wat de winnende getalen zijn?

2-8-14-20-31 en Mega Ball 17.                                                

De vrouw van het pizza-diner-met-kraslot van 32 jaar geleden springt een gat in de lucht als ze de winnende getallen ’s avonds op haar mobiele telefoon checkt terwijl haar man in de kelder naar sportwedstrijden op de televisie aan het kijken is.

‘Ik sms'te hem meteen: “Kom nu meteen naar boven! Kom hierheen! Ik maak geen grapje!”’

Een grapje is het inderdaad niet. Het stel wint $66,9 miljoen, omgerekend een slordige €363 miljoen. Daar moet nog wel belasting van af.

Dus ben je verliefd? Overweeg een date bij de Italiaan. En koop misschien een lot uit de loterij…