Voetbalclub in Eenrum verloot vakantiehuis t.w.v. €150.000,-

27 September 2018 - 16:05

VV Eenrum organiseert een loterij waarbij je een compleet ingericht vakantiehuis kan winnen. Maar: verkoopt de club genoeg loten om de loterij door te laten gaan?

Zoiets win je niet in de Postcode Loterij...
Zoiets win je niet in de Postcode Loterij...

Een huis winnen in een loterij, het is weer eens wat anders dan die beker ijs of fles wasmiddel die je bij de Postcode Loterij krijgt.

De plaatselijke voetbalvereniging van Eenrum verloot op 19 oktober een volledig ingerichte recreatiewoning in Landal-park Suyderoog, vlak bij het plaatsje Lauwersoog, in het uiterste noorden van Groningen.

Het huis heeft drie slaapkamers, ligt aan het water en heeft een eigen aanlegsteiger voor een bootje. De waarde is volgens de voetbalclub €150.000,-. (Foto’s van het huis vind je op Funda.)

Naast het huis is er een gloednieuwe Renault Twingo te winnen en een reischeque van €1000,-.

Geen verkeerde prijzen, en de prijs van een lot is er dan ook naar: €98,- per stuk.

VV Eenrum hoopt met de opbrengst van de loterij het clubterrein grondig te renoveren. Op de verlanglijst staan onder meer een nieuw kunstveldgras, verbouwing van het clubhuis, een ‘interactieve voetbalmuur’, speeltoestellen voor kinderen, tafeltennistafels en zitplekken.

Gaat het lukken?

De Eenrumers hebben overal aan gedacht bij de organisatie van hun loterij. Er is een officiële vergunning van de Kansspelautoriteit en de trekking wordt verricht door een notaris. De prijswinnaars hoeven zelf niet eens kansspelbelasting af te dragen; die wordt ook betaald uit de loterij-opbrengst.

Er is alleen één probleem. De club moet minimaal 6000 loten verkopen om de loterij door te laten gaan. In de voorwaarden voor de vergunning staat namelijk dat minstens 50 procent van de opbrengst naar het goede doel (de renovatieplannen) moet gaan. Worden er minder dan 6000 loten verkocht, dan houdt de club niet voldoende geld over om het prijzenpakket te betalen en aan deze voorwaarde te voldoen.

Tot nu toe zijn er ruim 4700 loten verkocht. Vrijwilligers van de club zijn hard aan het werk om de komende weken het streefaantal te halen. Lukt dat onverhoopt niet, dan krijgt iedereen die een lot heeft gekocht het volle aankoopbedrag terug.

Zin om dat vakantiehuis te winnen in deze unieke loterij en in één moeite door de voetbalclub te steunen? Je hebt nog tot 19 oktober om online een lot te kopen bij VV Eenrum.