Jackpotwinnaars verrassen 104-jarige man met kerstcadeaus

7 december 2021 - 16:59

Kerst valt vroeg dit jaar! In Maghull, Verenigd Koninkrijk, is Santa al langs geweest. Namelijk bij een 104-jarige inwoner.

Speel jij straks ook voor kerstman?
Speel jij straks ook voor kerstman?

Wat doe je als je een goudgerande megajackpot hebt gewonnen? Dan deel je uit, natuurlijk!

De Britse Loterijwinnaars Nigel en Sharon Mather deden dat vandaag op een wel heel bijzondere manier. Zij gingen langs bij een 104-jaar oude veteraan die nog gestreden heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog. En wat namen ze mee? Cadeaus, natuurlijk.

Een vroege kerstmis

De oude veteraan in kwestie is Tom Beevers, zo meldt de Britse krant Daily Star. Hij woont in Maghull, dat is een groot dorp van iets meer dan 20.000 inwoners in het Engelse graafschap Merseyside.

Ja, de Loterijman lette vroeger goed op tijdens zijn lessen aardijkskunde.

Tom Beevers, die in het gezelschap was van zijn daughter Lynn Davidson en zijn kleindochter Alison Layy, werd door meneer en mevrouw Mather getrakteerd op een vrolijke, vroege kerstmis. Misschien voor alle zekerheid, want als je eenmaal 104 jaar oud bent, dan weet het je het maar nooit, natuurlijk.

Het allermooiste cadeau

Wat kreeg de oude heer Beevers? Een hele grote mand met cadeaus, waaronder snoep en een gigantische doos chocolade, en als de Loterijman het goed ziet, zit er zelfs een mooie fles drank bij.

Maar één cadeau was voor de veteraan het mooiste: een optreden van het plaatselijke koor aan zijn voordeur.

Het koor zong meerstemmig het sfeervolle kerstlied Silent Night. En ja hoor, laat Silent Night nu het lievelingskerstlied van opa Beevers zijn. Aan het eind van het optreden zong het koor ook nog de niet kapot te krijgen kersthit Santa Claus Is Coming To Town. Daarop deed de bejaarde veteraan een paar heel voorzichtige danspasjes.

Het kan eraf, van €14,4 miljoen

De Loterijman vindt het allemaal harstikke mooi, wat jij. Hij komt al helemaal in de kerstsfeer. En Beevers mag sowieso al niet klagen, want vorig jaar werd hij ook al in de watten gelegd.

De kerstcadeaus van dit jaar en de kosten van het optreden van het koor zijn mede gedoneerd door het winnende jackpotechtpaar Mather. Zij wonnen in 2010, ja, de tijd gaat snel, omgerekend een slordige 14,4 miljoen euro met het meespelen met EuroMillions.

Is dat even lekker.

Ook leuk: ze speelden daarna nog in een redelijk aardige commercial voor die loterij, die de Loterijman hieronder zal plaatsen. Nu we toch bezig zijn met uitdelen.

Ook voor kerstman spelen?

EuroMillions kun je vanuit Nederland niet spelen. Maar wil je straks ook een Kerstman zijn voor mensen die het kunnen gebruiken?

Ga dan voor de Nederlandse jackpot van 30 miljoen euro belastingvrij die 100% gegarandeerd valt met de trekking van de Staatsloterij met komende oud en nieuw.

En laat de Loterijman nu tot slot ook een heel mooi antwoord hebben op de vraag: waar kun je het beste Oudejaarsloten kopen? Hohoho!

Wie weet loop jij er straks ook zo bij: