Loterijwinnaars kopen een Bentley voor hun hond

3 maart 2020 - 17:20

Je huisdier extra verwennen als je een prijs wint, oké. Maar deze hondenbezitters maken het wel heel bont.

Winnares Jane Wyatt en haar bulldog Ned.
Winnares Jane Wyatt en haar bulldog Ned.

De Britse National Lottery heeft onderzoek gedaan naar het bestedingspatroon van grote prijswinnaars met één of meer honden.

Profiteren die trouwe viervoeters mee wanneer hun baasje een miljoenenjackpot wint? Jazeker! In een publiciteitscampagne zet de National Lottery een aantal wel héél erg verwende honden in de schijnwerpers.

Neem bijvoorbeeld Lucy, de hond van Richard en Faye Davies uit Wales. Het stel won in 2018 een miljoen pond in de loterij EuroMillions (vergelijkbaar met Eurojackpot).

Een paar weken later kochten ze een privé-grasveldje van een kwart hectare voor Lucy. Kosten: 20.000 pond.

Een andere winnares, Jane Wyatt, won ook een miljoen pond en kocht direct daarna een Franse bulldog,. Wyatt: ‘Natuurlijk wilde ik mezelf en mijn drie zonen verwennen nadat ik gewonnen had, maar stiekem was mijn eerste prioriteit een leuke hond.’

De bulldog, genaamd Ned, heeft een garderobe die uitgebreider is dan die van een gemiddeld mens. Hij heeft een eigen kledingkast die vol hangt met designer-truitjes, shirts, mutsjes en andere mode-accessoires.

‘De Bentley is geweldig voor Stanley’

Maar het kan nog bonter. Viv en Kev Moss uit het stadje Daventry wonnen in 1998 bijna 7 miljoen pond. Genoeg voor een zeer luxe levensstijl voor het echtpaar zelf én hun labrador Stanley.

Stanley kreeg een eigen… Bentley.

Viv: ‘Stanley is al wat ouder aan het worden in hondenjaren en vond het steeds moeilijker om in en uit onze oude auto te stappen, een Range Rover Evoque Convertible.

Daardoor werd het lastig om hem mee uit wandelen te nemen – zo’n belangrijk onderdeel in van het leven van elke hond.

Dankzij onze loterijprijs konden we ons een luxe Bentley veroorloven. De auto is geweldig voor Stanley, want de kofferbak heeft een opstapje dat je met een druk op de knop hoger en lager kan zetten, dus Stanley kan zonder moeite de auto in- en uitstappen.’

Bijna de helft van de winnaars heeft een hond

Volgens woordvoerder Andy Carter heeft 42 procent van de jackpotwinnaars in het Verenigd Koninkrijk één of meer honden. Carter: ‘Kosten noch moeite worden gespaard wat betreft de liefde en aandacht die deze dieren krijgen.’

De loterij winnen maakt dus niet alleen mensen gelukkig, maar ook honden.

Foto: The National Lottery.