Man (31) doet voor het eerst mee aan loterij – wint een miljoen

8 juni 2020 - 16:45

Een elektricien uit het Engelse Coventry kocht voor het eerst twee EuroMillions-loten. Nu is hij miljonair.

Man (31) doet voor het eerst mee aan loterij – wint een miljoen

Op 19 mei doet Simon Waddup (31) boodschappen in de plaatselijke Aldi. Ineens hoort hij een stem in zijn hoofd. De stem vertelt hem dat hij mee moet doen aan EuroMillions, de internationale loterij waarbij je megajackpots tot 190 miljoen euro kan winnen.

Eenmaal thuis hoort hij de stem weer. Waddup wil de stem niet negeren. Hij bezoekt de website van EuroMillions en koopt voor 5 pond twee loten voor de trekking van die avond. De getallen laat hij kiezen door de computer.

De volgende ochtend verschijnt een berichtje op zijn telefoon, vertelt Waddup aan de Daily Mail:

‘Ik wist dat ik een grote prijs gewonnen had, maar ik kon niet geloven dat het een miljoen pond was. En pas toen ik de winnaarslijn van de loterij belde, kon ik geloven dat het echt was. Ik zat in een soort roes, ik was aan het trillen.’

De eerste persoon met wie Waddup het grote nieuws deelt, is zijn dochter van tien. ‘Ze vroeg meteen of ze nu een paspoort zou krijgen, omdat ze nog nooit in het buitenland was geweest.’

Nieuwe kleren en een koffiezetapparaat

De elektricien heeft onder meer nieuwe kleren voor zichzelf en zijn dochter gekocht en een nieuw koffiezetapparaat. De rest van het geld wil Waddup vooral gebruiken om zijn levenslange droom te realiseren:

‘Zo lang als ik me kan herinneren, wil ik al oude huizen kopen en opknappen en op die manier mijn eigen vastgoedportefeuille opbouwen.

Vrienden en familie lachten altijd om die droom, vooral toen ik nog een tiener was. Nu kunnen ze niet geloven dat ik door deze prijs mijn droom kan waarmaken.’

En natuurlijk krijgt zijn dochter haar paspoort. ‘Zodra het kan, gaan we naar het buitenland. Ze heeft al gezegd dat ze graag naar Spanje wil.’

EuroMillions is in Nederland verboden

EuroMillions heeft geen Nederlandse vergunning, dus je kunt in Nederland geen loten kopen voor deze loterij. Online meedoen vanuit Nederland is helaas verboden.

Het beste alternatief is Eurojackpot. Dit is ook een internationale loterij waarbij je extreem hoge jackpots kan winnen, tot wel 90 miljoen euro.

Foto: National Lottery