Is dit de domste loterij-fraude ooit?

9 January 2020 - 17:34

Twee Amerikanen probeerden 100.000 dollar te cashen met een wel heel knullige truc.

Is dit de domste loterij-fraude ooit?

Af en toe probeert iemand om een loterij op te lichten met een vervalst lot. De kans dat je daarmee wegkomt is praktisch nul, aangezien vrijwel alle loterijen tegenwoordig hun loten in een centrale database hebben staan.

Verander je achteraf stiekem een getal op je Lotto-lot, dan heeft dat geen enkele zin, aangezien in de database nog te zien is welke getallen je werkelijk had aangekruist.

Een kansloze missie dus, dat soort fraude.

Maar Odis Latham (47) en Russell Sparks (48) uit de staat Mississippi, in het zuiden van de Verenigde Staten, waren wel héél kansloos bezig. De twee mannen hadden op een kraslot van de Mississippi Lottery een aantal getallen van een ander lot geplakt, met secondelijm.

Met hun creatie probeerden ze op het loterijkantoor de hoofdprijs van 100.000 dollar te innen.

Natuurlijk zagen de medewerkers van de loterij direct dat het lot vervalst was. Als het al niet te zien was aan het knip-en-plak-werk, dan wel aan de streepjescodes en serienummers die op ieder kraslot staan. Kennelijk had het duo daar eventjes niet aan gedacht.

De loterij-organisatie belde direct de politie en de mannen werden ter plekke gearresteerd. Latham bleek ook nog een vals identiteitsbewijs bij zich te hebben.

Een woordvoerder van de Mississippi Lottery is verbaasd over de klunzige actie:

‘Het was duidelijk zichtbaar dat het een vervalsing was. Maar we hebben voor de zekerheid toch de voorkant en de achterkant gescand en het was geen winnend lot. Ik snap niet hoe ze dachten dat we hier zouden intrappen. It was not a good job.

Het duo moet deze week nog voor de rechter verschijnen, maar houdt volgens de politie vol onschuldig te zijn.

Foto: Flowood, Mississippi police dept.