MeesPierson: ‘Maak de buren niet wijzer als je een jackpot wint!’

8 oktober 2021 - 16:53

Goh. Wat de Loterijman nu weer leest. De dure bankiers van MeesPierson begeleiden winnaars van grote jackpotprijzen! En dit zijn hun adviezen...

Spreken is zilver...
Spreken is zilver...

Doorgaans kijkt de Loterijman van weinig meer op. Mensen die de juiste getallen van de Eurojackpot voorspellen, dat zou hem wel positief verrassen. Maar verder…

Toch trok hij vandaag verbaasd een wenkbrauw op.

Wat blijkt: de dure private bank MeesPierson heeft bankiers – of nu ja, bankiers… – klaar staan die mensen begeleiden die grote loterijprijzen winnen in Nederland. Joh.

De bank prijst de specialisten aan als: Eerste hulp voor loterijwinnaars. Wat voor tips hebben zij?

Loterijwinnaarspecialisten?

De loterijwinnaarspecialisten (ja, goed Scrabble-woord!) van ABN Amro MeesPierson, zoals MeesPierson tegenwoordig voluit heet, zijn twee vrouwen. Want vrouwen kunnen natuurlijk veel beter meevoelen met winnaars.

De ene winnaarsspecialist van de dure bank heet Audrey Jo. De andere winnaarsdeskundige heet Yvonne Hermes. Staat het woord ‘winnaarsspecialist’ ook op hun visitekaartje? Nou, nee.

Audrey Jo werkt officieel als ‘vermogensstructureerder’ bij de bank. Yvonne Hermes is in het dagelijks leven actief als private banker. Aha.

Naast hun reguliere werk worden ze kennelijk ingezet als een jackpotwinnaar zich meldt bij de bank. De Loterijman vindt het een goed gevonden marketinginstrument. Wat jij.

Al was het maar: nu weten we, wie we moeten bellen, als we met het lot met het beste eindcijfer de Staatsloterij winnen.

Een koffer vol geld folders

Maar we weten nog meer. Bijvoorbeeld dat als je dik wint met, pak ‘m beet, het spelen van Lotto of Lucky Day, je van Nederlandse Loterij, de organisator van deze loterijen, een koffer krijgt met daarin informatie over private banken.

Dat vertelt Audrey Jo tenminste:

‘Als specialist loterijen help ik winnaars om beslissingen over hun prijzengeld te nemen. Maar ik help ze ook over de eerste schrik heen.

Zo’n grote winnaar gaat langs bij bijvoorbeeld de Nederlandse Loterij en krijgt een koffertje mee met brochures van de grote private banken.’

De Loterijman staat er van te kijken.

‘Hoe kwam je erachter?’

Audrey Jo vertelt ook wat ze als eerste doet, als dikke prijswinnaars zich melden. Dat is, verrassend, de winnaars laten praten:

‘Mensen willen eerst hun verhaal doen. Daarom vraag ik altijd hoe ze erachter kwamen dat er een grote prijs op hun lot was gevallen. De een heeft dat op de bankrekening gezien, de ander kijkt gewoon op internet en ziet dat hij of zij een prijs heeft.

Soms gaat iemand naar de winkel en krijgt dan te horen dat de prijs zo hoog is dat de winkel die prijs niet kan uitbetalen.’

Nou, dat laatste hoopt de Loterijman absoluut ooit ook nog te beleven. En hij denkt: jij vast ook, of niet soms?!

‘Maak de buren niet wijzer!’

De Loterijman vist tot slot nog een leuk feitje uit het interview met de prijswinnaarsdeskundige. Want: wat trekt zij aan, als ze op bezoek gaat bij winnaars van de jackpot? Nou:

‘’Privacy speelt vaak een belangrijke rol. De voornaamste zorg van mensen blijkt toch het verborgen houden van die prijs, of in ieder geval de hoogte van de prijs.

Daarom ga ik ook in mijn gewone kleren zonder koffertje langs om de buren niet wijzer te maken dan nodig is.’

De Loterijman vindt: typisch Nederlands! Wat jij!