Wat is het beste eindcijfer in de Staatsloterij?

Welk eindcijfer is nou het beste wanneer je meedoet in de Staatsloterij? Bekijk hier de cijfers die het vaakst een prijs opleveren.

Welk eindcijfer moet je kiezen?
Welk eindcijfer moet je kiezen?

Het is een van de leuke dingen van de Staatsloterij: je mag zelf kiezen op welk getal je lotnummer eindigt. Veel mensen doen dat dan ook.

Maar wat is nou het beste eindcijfer in de Staatsloterij? De Loterijman heeft het voor je uitgezocht en het antwoord zal je misschien verrassen.

Het meest gekozen eindcijfer

Eerst maar eens kijken welk eindcijfer het populairst is onder de deelnemers. Veruit het meest gekozen eindcijfer is de 7. Weinig verrassend, want dit is ook het populairste geluksgetal in Nederland.

Het minst gekozen eindcijfer is de 0. Misschien omdat mensen de 0 associëren met ‘niks’ en daardoor onbewust denken dat ze met zo’n lot ook geen prijs zullen winnen. Maar de afkeer van de 0 kan ook komen doordat dit getal relatief weinig voorkomt in de datum van verjaardagen en trouwdagen. Veel mensen kiezen juist getallen die voorkomen in dat soort data.

De andere eindcijfers zitten daar tussenin, zonder grote uitschieters.

Op welk eindcijfer viel de hoogste prijs ooit?

De hoogste prijs ooit in de Staatsloterij was een jackpot van 38,4 miljoen euro. Deze viel in mei 2013 op een lotnummer met het eindcijfer 5.

Sinds die recordjackpot is het prijzenpakket van de Staatsloterij veranderd. Tegenwoordig is de hoogste prijs die je kan winnen 30 miljoen euro. Die prijs is op bijna alle eindcijfers al één of meerdere keren gevallen, maar nog niet op een lotnummer eindigend op 1.

Wat was het beste eindcijfer van de Staatsloterij in 2022?

In de 16 trekkingen van de Staatsloterij in 2022 zijn er 902 nummers getrokken waarop een prijs gevallen is. De verdeling over de eindcijfers was als volgt:

eindcijfer aantal keer
0 62
1 89
2 80
3 87
4 90
5 83
6 78
7 124
8 115
9 94

Het eindcijfer 7 was dus goed voor veruit het grootste aantal winnende lotnummers, gevolgd door de 8. Dit waren, wat het aantal prijzen betreft, dus de beste eindcijfers. Grappig detail: in 2020 was de 7 ook al het beste eindcijfer en in 2021 werd de 7 nipt verslagen door de 3.

De 0 kwam er het afgelopen jaar het meest bekaaid vanaf, gevolgd door de 6.

Wat betreft de grootste prijzen was de 8 in 2022 de beste keuze. Van de vijftien prijzen van €1 miljoen of meer, vielen er drie op een lotnummer eindigend op 8.

De hoofdprijs van de Oudejaarsloterij 2022 van €30 miljoen viel op een lotnummer met eindcijfer 3.

Is de 7 dan het beste eindcijfer in de Staatsloterij?

Het is altijd interessant en verrassend om te zien welke eindcijfers het goed gedaan hebben in voorgaande jaren. Maar helaas: de trekkingsuitslagen uit het verleden zeggen niets over de toekomst.

Dat een eindcijfer in vorige trekkingen goed presteerde, zegt niets over hoe het gaat presteren in de komende trekkingen. Elk cijfer maakt evenveel kans en je winkansen in de Staatsloterij zijn hetzelfde, of je nou een 0 kiest of een 9.

Speel in de Staatsloterij dus gewoon mee met het eindcijfer waar jij een goed gevoel bij hebt. En vergeet niet om op de site van de Staatsloterij te checken of er nog een actie is.