Nieuwe loterij in Nederland: SnapChance

28 april 2020 - 14:52

In het najaar gaat SnapChance van start, een nieuwe loterij waarbij je meedoet met een zelfgekozen foto of selfie.

Bij SnapChance wordt je selfie een lot.
Bij SnapChance wordt je selfie een lot.

Vergeet de balletjes van de Lotto, vergeet de saaie cijfers van de Staatsloterij. Dit najaar gaat in Nederland een nieuwe loterij van start waarbij alles draait om een foto die je zelf kiest: SnapChance.

SnapChance is een initiatief van het Scandinavische kansspelbedrijf Multilot.

Bij SnapChance doe je mee door een foto te uploaden. Die foto wordt daarmee je ‘lot’. Woordvoerder Vincent van ’t Riet legt uit:

‘Snapchance is weliswaar aan de achterkant een klassieke loterij zoals alle anderen, maar de spelervaring en gebruikersinterface is heel anders. Spelers van SnapChance beproeven hun geluk door een foto te uploaden die ze zelf leuk vinden.

Het kan een selfie zijn, maar ook een foto van een huisdier, een prachtig kasteel of een idyllisch strand, zolang het maar binnen de voorwaarden valt van de geldende wetgeving. Voor de rest is alles wat geluk brengt toegestaan.’

SnapChance heeft van de Kansspelautoriteit een vergunning gekregen voor het organiseren van een goededoelenloterij. Dat betekent dat minimaal 40 procent van de opbrengst moet worden afgedragen aan goede doelen.

Het eerste goede doel waar de loterij mee samenwerkt is het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek. Directeur René Medema is blij met de nieuwe inkomstenbron: ‘Het onderzoek naar kanker kan mede hierdoor worden voortgezet. Wij kijken uit naar een vruchtbare en lange samenwerking met SnapChance.’

SnapChance verwacht ‘in de tweede helft van dit jaar’ de lotenverkoop voor de eerste trekking te starten.

Interessant detail: de ceo van SnapChance is de Amsterdamse ondernemer Maarten van den Biggelaar (65), onder meer bekend als de oprichter van zakentijdschift Quote.

Hoe de trekking er exact uit gaat zien, is nog niet bekendgemaakt. Multilot heeft jaren geleden al wel een soortgelijk concept ontwikkeld, genaamd PhotoLotto, en daar is een promotiefilmpje van: