Nieuwe Nederlandse loterij Raffld stopt er alweer mee

14 February 2019 - 12:51

Ai. De nieuwe Nederlandse loterij Raffld stopt per 1 maart 2019. Dat is amper acht maanden na de allereerste trekking.

Zonder geld blijkt een loterij geen succes
Zonder geld blijkt een loterij geen succes

Raffld stopt ermee. Aanstaande vrijdag 1 maart 2019 is de allerlaatste trekking. De stekker vliegt er vrij snel uit. Want de nieuwe Nederlandse loterij werd op woensdag 13 juni 2018 met veel bombarie in Den Haag gelanceerd.

De nieuwe Nederlandse loterij richtte zich op jongeren, de zogenaamde millennials, die droomprijzen in natura konden winnen, bijvoorbeeld reizen. Dit alles onder het heldere motto: 'F’ck Money, Make Memories’. Die pay off was een sneer naar de Staatsloterij, waar het sinds jaar en dag om de goed gevulde goudvis gaat.

Loterij Raffld was een initiatief van het Britse Lottovate, wat weer onderdeel is van de beursgenoteerde loterijmultinational Zeal.

Het ronkende persbericht van afgelopen zomer:

Raffld is de eerste Experience Lottery ter wereld, nu exclusief gelanceerd in Nederland. Bij Raffld geloven we in WIN-WIN. We laten je in een wekelijkse trekking samen met je vrienden epic experiences winnen, en tegelijkertijd steun je een goed doel. Iedereen blij!

Toch niet, kennelijk. Want vandaag verspreidde Raffld het volgende nieuws:

Raffld heeft besloten om na de trekking op 1 maart, een pauze in te lassen en offline te gaan voor een tijdje […] en te kijken hoe we onze experience loterij kunnen innoveren om zo veel mogelijk op de wensen van de spelers aan te sluiten.’

De loten voor de laatste trekking kunnen tot vrijdag 1 maart 18.30 uur worden gekocht. Iedereen die automatisch meespeelt, speelt mee tot de trekking van 22 februari 2019. Hierna worden alle abonnementen automatisch stopgezet.

Het stoppen van de loterij is vooral slecht nieuws voor goede doelen. De helft van de inleg ging naar NGF Geleidehonden, Conservation International, Ronald McDonald Kinderfonds en CliniClowns. De rest van het geld was bestemd voor de prijzenpot en de loterij zelf. Bij de start van Raffld dacht Lottovate om binnen vijf jaar winst te draaien.

Het is anders gelopen.

Overigens bestaat er nog een kleine kans op een doorstart later dit jaar. Raffld houdt die mogelijkheid vooralsnog open:

Dank aan al onze spelers dat jullie hebben meegespeeld met de nieuwste en jongste loterij van Nederland en jullie loyaliteit aan onze startup. Hopelijk zijn we snel weer terug om je te helpen je bucketlist af te werken! '