Spokenjagers winnen de jackpot (écht waar!)

26 oktober 2021 - 17:41

Ken jij Laura Hoyle en Kirk Stevens? Dit liefdespaar heeft de jackpot gewonnen. Zijn de winnende jackpotgetallen hun ingefluisterd door spoken?

Spokende winnaars
Spokende winnaars

Je geld verdienen met spokenjagen, ‘ghosthunting’, het kan. Nee, dit keer eens niet in Amerika, maar in het Verenigd Koninkrijk.

Ja, het is ongelogen waar. Net zo waar als het bestaan van het beste eindcijfer in de Staatsloterij.

Tenminste, dat claimt de Britse kansspelorganisatie Camelot. Het liefdespaar Laura Hoyle (39) en Kirk Stevens (37) – geen kinderen, wel twee Cocker Spaniëls – jagen op het Engelse eiland parttime op geesten. Spannend.

En het wordt nog spannender: Hoyle en Stevens wonnen kort geleden de jackpot in de loterij met de treffende naam Set For Life.

30 jaar lang, elke maand: geen spoken maar kassa

Afgelopen maart 2021 wonnen Hoyle en Stevens de hoofdprijs in Set For Life. Die bestaat uit omgerekend 11.839 euro en 35 cent. Is dat alles? Nou, nee, niet helemaal. Want dat bedrag krijgen Hoyle en Stevens voortaan dertig jaar lang, elke maand…

Is dat even lekker! Ahum!

En het ging al zo goed met het winnende liefdeskoppel uit Hucknall, Nottinghamshire – dat ligt grofweg in het midden van Groot-Brittannië. Ze konden deels leven van hun hobby, het jagen op geesten en spoken.

Deels? Deels. Want Hoyle werkt ook als ‘home makeover’ en Stevens is engineer bij autofabrikant Rolls-Royce.

Fluisteren spoken winnende nummers in je oor?

Dat van dat spokenjagen leest de Loterijman op de website van Camelot:

‘Het stel, dat in maart 2021 de komende 30 jaar elke maand £10.000 won op Set For Life, is al enkele jaren gepassioneerde spokenjagers. Hun YouTube-kanaal heeft duizenden abonnees die hun interesse delen in dingen die je ’s nachts tegen het lijf kan lopen.’

Alleen: de Loterijman kan dat kanaal helemaal niet vinden. Jij wel?

Het lijkt een spannend verhaal. Want: zouden geesten de winnende nummers van Set For Life – een soort Lotto – hebben ingefluisterd? En kunnen spoken dan ook de winnende getallen van de Eurojackpot voorspellen?

De Loterijman denkt van niet. Hij denkt wel dat Halloween iets mee te maken heeft met dit hele verhaal… Aanstaande zondag 31 oktober is het namelijk Halloween.

Dat neemt niet weg dat de video van Camelot over het spokende jagende jackpotechtpaar heel leuk is om te bekijken. En daarom staat die video hieronder voor je klaar.

En hé: alvast een Happy Halloween namens de Loterijman!

Beeld: Camelot