Vader wint €9 miljoen met stiekem gekochte loten

16 April 2020 - 17:09

Zijn kinderen wisten van niets, totdat hij de miljoenenjackpot won.

Vader wint €9 miljoen met stiekem gekochte loten

Een vader uit de Australische plaats Wagga Wagga – de Loterijman verzint het niet – moest wel iets heel bijzonders opbiechten aan zijn kinderen. Hij speelde al meer dan tien jaar stiekem mee in de Australische Lotto.

Hij moest zijn geheim verklappen nadat gisteren iemand van de loterij-organisatie belde om hem te feliciteren met het winnen van de jackpot van 15 miljoen Australische dollar. Omgerekend is dat bijna 9 miljoen euro.

Aan de lokale nieuwszender 9News vertelt de man: ‘Ik koop die loten al jaren en jaren. Ik hoopte altijd dat we iets kleins zouden winnen, maar had nooit gedacht dat het 15 miljoen zou kunnen zijn. Dit is zo overdonderend.’

De familie wil anoniem blijven maar vertelt wel dat ze elkaar niet gezien hebben sinds de corona-epidemie losbarstte in Australië. In dat land zijn de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan zeer streng.

‘We zitten allemaal in ons eigen huis en werken vanuit huis. Het is al zo’n rare tijd en hierdoor is het nog gekker geworden.’

De kinderen zijn van plan om hun hypotheken af te betalen met het geld.

‘Natuurlijk is het helemaal aan onze vader wat hij met de prijs wil doen, maar hij gaat het zeker met ons delen. We hebben allemaal hypotheken, maar 15 miljoen dollar… We hebben er nooit over nagedacht wat we met zo’n bedrag zouden doen!’

De Australische Lotto

De Australische Lotto, Oz Lotto genaamd, werkt iets anders dan de Nederlandse Lotto.

In de Nederlandse Lotto kies je 6 getallen uit 45. De Australiërs daarentegen moeten 7 getallen uit 45 goed hebben om de hoofdprijs te winnen.

De winkans op de jackpot is in Australië slechts 1 op 45.379.620. In Nederland is de jackpot winnen een stuk makkelijker: hier is de kans 1 op 8.145.060.

Foto: (c) the Lott.