Canadees echtpaar wint eerst $1 miljoen en daarna $65 miljoen

18 June 2019 - 18:09

Een echtpaar uit de Canadese stad Montreal heeft wel héél veel geluk in de Lotto.

Canadees echtpaar wint eerst $1 miljoen en daarna $65 miljoen

Het komt vaker voor dat loterijspelers twee keer een hoofdprijs binnenharken. Maar Giuseppa en Nunzio Lanteri, woonachtig in Montreal, Canada, maken het wel erg bont.

In 2017 won het koppel al een jackpot van een miljoen Canadese dollar (omgerekend zo’n 667.000 euro) in de lotto van de provincie Quebec.

Kennelijk voelde het echtpaar aan dat het lot nog meer voor hen in petto had, want ze bleven meespelen in de loterij, ook al is de winkans op de hoofdprijs slechts 1 op 33 miljoen.

Die beslissing heeft geloond. Vorige week wonnen de Lanteri’s namelijk de allergrootste prijs ooit in Canada: 65 miljoen dollar (ruim 43 miljoen euro).

Hun vorige prijs deelden Giuseppa en Nunzio met hun twee kinderen Jane en Salvatore. Deze veel grotere prijs houden ze ook niet voor zichzelf. Naast de kinderen delen nog vier familieleden mee in het fortuin: Salvatore, Antonio, Daisy en Vincenzo Briganti.

Giuseppa kocht het lot in een buurtwinkel in Montreal. De eigenaar van de winkel ontvangt als bonus een commissie van één procent van de prijs, dus 650.000 dollar. Ook niet verkeerd.

Gevraagd naar de plannen die de Lanteri’s hebben voor de besteding van hun kersverse tientallen miljoenen, vertelt Nunzio in de lokale media: ‘We zijn vooral blij dat we voor onze kinderen kunnen zorgen.’ Wel wil het echtpaar een nieuw huis kopen in dezelfde buurt in Montreal waar ze al 50 jaar wonen.

Nu is de grote vraag natuurlijk: blijven de Lanteri’s meedoen aan de loterij? Dat vermelden de nieuwsberichten helaas niet. Als het echtpaar hun winning streak voortzet en over twee jaar een prijs wint die wéér 65 keer zo groot is, dan is de familie in 2021 zo’n 4,2 miljard dollar rijker (omgerekend bijna 2,8 miljoen euro).

Foto: Loto-Québec