De jackpot van Eurojackpot wordt groter: maximaal €120 miljoen

21 december 2021 - 15:42

De trekkingsuitslag van Eurojackpot wordt nog spannender. De jackpot groeit vanaf maart 2022 namelijk tot maximaal €120 miljoen.

Maximale hoofdprijs Eurojackpot gaat naar €120 miljoen
Maximale hoofdprijs Eurojackpot gaat naar €120 miljoen

De winnende getallen van de Eurojackpot voorspellen is nu al zenuwslopend opwindend. Want de hoofdprijs van Eurojackpot – een spel van Nederlandse Loterij – is de allergrootste jackpot die je in Nederland kunt winnen.

Lekker.

Maar meespelen met Eurojackpot wordt nog spannender. De jackpot van Eurojackpot groeit in 2022 namelijk tot maximaal €120 miljoen. Dat is maar liefst €30 miljoen méér dan de maximale jackpotstand van nu: €90 miljoen.

Dus de lekkere jackpot wordt nog lekkerder.

‘Door de magische grens’

Het goede nieuws heeft de Loterijman vernomen uit een interview met Shirley Kind, directeur Sales en Services van Nederlandse Loterij. De Loterijman citeert:

‘Bij Eurojackpot – echt een van onze groeimerken – komen we met een aanpassing. De hoogste prijs die nu kan oplopen tot € 90 miljoen krijgt een tweede trekking erbij vanaf maart en die jackpot kan oplopen tot € 120 miljoen, waarmee we door de magische grens van 100 miljoen gaan.’

Dus per maand een extra trekking van Eurojackpot erbij en kans op een hogere miljoenenjackpot vanaf maart 2022. Dat is nog eens een goed bericht, zo helemaal aan het einde van 2021, wat jij.

Eurojackpot versus EuroMillions

De Loterijman vermoedt dat de hogere jackpot van Eurojackpot mede is ingegeven door de gigantisch grote hoofdprijzen die er te winnen zijn met EuroMillions. Met de razend populaire loterij EuroMillions kun je tot wel €200 miljoen pakken.

Alleen: EuroMillions spelen in Nederland, dat kan niet en dat mag niet. EuroMillions heeft in Nederland geen loterijvergunning.

Maar nu de hoogst mogelijke hoofdprijs van Eurojackpot gaat stijgen naar €120 miljoen, wordt het gat tussen de hoofdprijs van Eurojackpot en de hoofdprijs van EuroMillions beduidend kleiner.

Eurojackpot winnen? Denk wel aan de fiscus...

Even €120 miljoen pakken is natuurlijk een knaller van jewelste. Maar zegt de Loterijman erbij: denk wel aan de fiscus. Want je moet nog belasting afdragen over je miljoenenjackpot.

In Nederland zijn alleen alle prijzen die je wint in de Staatsloterij belastingvrij. Bij alle overige loterijen betaal je bij prijzen hoger dan €449,- kansspelbelasting. Het tarief van kansspelbelasting bedraagt momenteel 29%.

Maar goed, als je de jackpot wint, kun je wel een stootje hebben. Zeker als die jackpot ‘ineens’ €30 miljoen dikker is. De Loterijman kijkt uit naar maart 2022!