De organisatie achter Alpe d’HuZes lanceert eenmalige loterij

25 May 2021 - 12:11

De stichting die normaal gesproken de sponsorrally Alpe d'HuZes organsieert, komt met een loterij: Alpe d'HuZes loterij 2021.

Loten i.p.v. fietsen
Loten i.p.v. fietsen

Nederland is voor even een nieuwe loterij rijker. De organisatie achter Alpe d'HuZes lanceert een eenmalige loterij. Dat meldt het Nieuwsblad van het Noorden. De verrassende naam: Alpe d'HuZes loterij 2021.

Waarom deze loterij?

Normaal gesproken beklimmen elk jaar duizenden mensen op hun racefiets de Franse berg Alpe d'Huez. Dit doen ze, onder het motto ‘opgeven is geen optie’, maximaal zes keer, vandaar Alpe d'HuZes.

Het geld dat de deelnemers hiermee inzamelen – elke deelnemer laat zich sponsoren – gaat naar onderzoek naar nieuwe methoden om kanker te bestrijden.

Een heel nobel evenement dus. Maar nu is er corona. En dus werd en vorig jaar niet gefietst en dit jaar evenmin. Om toch aan sponsorgeld te komen bedacht de organisatie een alternatief voor het fietsen.

‘Noodzakelijk en baanbrekend onderzoek’

De opbrengsten die de loterij genereert zijn volgens de organisatie hard nodig. De Loterijman citeert het krantenbericht:

‘Vanwege de uitbraak van het coronavirus ging de actie met de traditionele beklimming van de befaamde Alpenreus vorig jaar niet door. Dit jaar kunnen door corona opnieuw niet de 5000 deelnemers de berg fietsend of lopend beklimmen.

“Dit brengt de continuïteit in het onderzoek naar kanker in gevaar”, aldus de organisatie. “Om het tij te keren en onderzoek toch mogelijk te maken, is de Alpe d’HuZes-loterij gestart.”

Met de loterij hoopt Alpe d’HuZes voor 3 juni aanstaande 1,5 miljoen euro in te zamelen. Dit bedrag gaat volledig naar het Alpe d’HuZes/KWF-fonds en wordt besteed aan noodzakelijk en baanbrekend onderzoek.’

Wat valt er te winnen?

Wil je kans maken op een prijs en tegelijkertijd onderzoek naar kanker helpen financieren, koop je een lot of meerdere loten. Een lot kost €2,50.

Je wint prijzen in natura en je hoeft geen belasting te betalen over je prijs.

Een greep uit wat er te winnen valt:

1x Ajax - Twente vanuit Skybox voor 4 personen t.w.v. € 449,00
1x 4 toegangstickets Safaripark Beekse Bergen incl. Gamedrive t.w.v. € 258,00
1x Olympisch kledingpakket FILA Team NL, pakket 2 t.w.v. € 240,00
1x Fotoshoot bij Fotostudio Marco ter Beek t.w.v. € 425,00
1x BBQ workshop voor 2 personen t.w.v. € 199,00
2x 2 Vip kaarten WK BMX augustus 2021 t.w.v. € 200,00

Het hele prijzenpakket vind je hier.

Loten kopen?

Je kunt loten kopen tot en met donderdag 3 juni 19.00 uur. Er worden maximaal 666.666 loten verkocht.

En ja, de Loterijman weet: we worden met deze loterij geen multimiljonair zoals wel gebeurt als we de juiste getallen van de Eurojackspot voorspellen.

Maar koop je een lot voor de Alpe d'HuZes loterij 2021, dan verricht je wel een hele goede daad.