De Staatsloterij wint zelf een prijs: geen miljoenen maar zilver

18 november 2021 - 12:51

De Staatsloterij heeft zelf gewonnen. Namelijk een Zilveren Effie voor de sfeervolle reclamecampagne rondom de Oudejaarsloterij.

Is het geen frummel?
Is het geen frummel?

De Loterijman moest even grinniken toen hij het goede nieuws las. De Staatsloterij heeft nu zelf een keertje gewonnen!

Nederlandse Loterij, de organisator van de Staatsloterij, is in de prijzen gevallen met de uiterst sfeervolle en zeer zoete reclamecampagne voor de Oudejaarsloterij.

Het gaat om de Oudejaarsloterijcampgane met ‘lucky cat’ Frummel. Nederlandse Loterij en haar reclamebureau heeft er een Zilveren Effie mee gewonnen. De Loterijman zegt: van harte gefeliciteerd!

Wat een mazzel!

Frummel ken je vast wel. Het is de zwarte kat die, zodra hij luidt gaat miauwen, alles voor elkaar krijgt. Het zwartje katje Frummel brengt dus geen ongeluk, maar juist heel veel mazzel!

Een heel veel mazzel, dat kun je natuurlijk wel gebruiken, als je met je Oudejaarslot met het beste eindcijfer klaar zit voor de Oudejaarstrekking. Laat die jackpot maar vallen, laat die jackpot maar komen!

Extra mooi: die Oudejaarsjackpot is ook nog eens 100% belastingvrij!

Miljoenen geluk

Rondom de lancering van de Oudejaarsloterijcampagne met Frummel vertelde Nederlandse Loterij vorig jaar:

‘Zwarte kat Frummel blijft als laatste van zijn nestje over, vanwege het eeuwenoude bijgeloof dat zwarte katten ongeluk zouden brengen.

Zijn nieuwe baasje laat zich daar echter toch niet door afschrikken en wordt direct beloond wanneer blijkt dat Frummel wel een heel speciale kat is: iedere keer als hij miauwt, brengt hij zijn baas geluk.’

Hoeveel geluk? Nou, een glanzend miljoenengeluk. Dat het baasje van Frummel uiteindelijk… weggeeft! Lees maar:

‘Zo hint het katje ook wanneer z’n nieuwe baas het mogelijk winnende lot binnen handbereik heeft. Zijn baasje is echter onbaatzuchtig en gunt het lot, en daarmee misschien wel de hoofdprijs, aan een jong stel achter hem in de rij dat in verwachting is.’

Frummel? Of Frekkel?

Dat Frummel een prijswinnende kat is bleek ook al uit het feit dat hij een Gouden Loeki heeft gewonnen. En nu is er dus ook een Zilveren Effie.

Een Effie is een van oorsprong Amerikaanse reclameprijs. Er zijn Gouden Effies te winnen, Zilveren Effies en Bronzen Effies. Eerder won Frekkel ook een Zilveren Effie.

Frekkel? Wie is dat nou weer? Nou, dat is het hondje van de Staatsloterij. En die campagne rondom de Oudejaarsloterij vond de Loterijman eigenlijk nog leuker. Kijk maar: