Een jaar uit het leven van een jackpotwinnaar

19 October 2020 - 12:43

Win je de jackpot? Hoe ziet je leven er dan voortaan uit? Nou, in coronatijden, zo!

Miljonair Terry Falgate met zijn 'mecenas' Melissa Gales
Miljonair Terry Falgate met zijn 'mecenas' Melissa Gales

Mazzelaar Terry Falgate uit het Engelse gehucht Stalham (nog geen 3.000 inwoners) beleefde vorig jaar zijn ultieme lucky day.

Hij won een miljoen pond in de EuroMillions Lottery, dat is ongeveer een slordige 1,1 miljoen euro. Bingo. De EuroMillions spelen in Nederland kan helaas niet.

Falgate kocht zijn winnende lot destijds op 8 november 2019 voor 2,5 pond tijdens het uitlaten van zijn hond. In de plaatselijke winkel Mace Nicholsons Convenience Store, waar medewerker Melissa Gales het jackpotlot voor hem uitdraaide.

De Loterijman denkt er nu over, om een hond te nemen. Wat jij!

Niet verhuisd, niet naar Mexico

De Engelse weekkrant North Norfolk News keek met de jackpotwinnaar terug op het afgelopen jaar. Wat is er allemaal ten gunste van de vader van twee kinderen veranderd? Nou, de Loterijman kan je vertellen, Falgate doet het – heel verstandig – rustig aan:

‘Ik woon nog steeds in hetzelfde huis, werk voor hetzelfde bedrijf en drink in hetzelfde café. We hadden een vakantie geboekt naar Mexico, maar vanwege Covid werd dat geannuleerd, dus gingen we naar Wales en beklom ik Snowdon.’

Snowdon is de hoogste berg van Wales en is met zijn 1085 meter de hoogste berg van Groot-Brittannië buiten de Schotse Hooglanden. Kijk, dat weet de Loterijman dan weer!

Wel huizen voor zijn dochters

Een deel van zijn enorme winst heeft Falgate gestoken in een huis voor zijn ene dochter. De andere dochter krijgt ook een huis, maar heeft haar droomwoning nog niet gevonden.

Ondertussen werkt de jackpotwinnaar gewoon door. Hij werkt als tuinman.

‘Ik ben zelfstandig ondernemer geworden, maar ik werk nog steeds voornamelijk voor het bedrijf waar ik vroeger voor werkte. Ik vind het leuk om te denken dat het geldbedrag me meer flexibiliteit heeft gegeven, maar als de zon schijnt, heb je nog steeds lange werkdagen.’

Bijzondere tijden

Falgate had misschien wel meer willen doen met zijn geld, maar behalve het winnen van het enorme bedrag, was dit sowieso natuurlijk een apart jaar. Door corona. Falgate:

‘Er zouden waarschijnlijk veel meer dingen zijn geweest die ik zou hebben gedaan, maar dit was natuurlijk niet het jaar om het te doen. Ik ben best tevreden met hoe de dingen op dit moment zijn en zolang de dingen niet drastisch veranderen, komt het allemaal goed.’

Ook een lekkere jackpot winnen? Kan! Moet je gewoon even de winnende getallen van de EuroJackpot voorspellen!

Beeld: The National Lottery