Gillian Bayford won €190 miljoen: hoe is het nu met haar?

29 April 2021 - 14:51

Tien auto’s, een kasteel, villa’s, een café, een makelaarsbedrijf… Dit kocht Gillian Bayford nadat ze €190 miljoen won.

Een kusje van €190 miljoen
Een kusje van €190 miljoen

Het zal je gebeuren. EuroMillions spelen en de gierend hoge, dikke hoofdprijs winnen. Wie droomt er niet van? En heel soms komen dromen uit.

Want het lukte Gillian Bayford en haar inmiddels ex-echtgenoot Adrian, uit het Verenigd Koninkrijk (VK), in 2012. Ze pakten de jackpot van £148,6 miljoen. Dat was toen een slordige €190 miljoen.

Het echtpaar woonde destijds in Haverhill (22.000 inwoners), een dorpje in het Engelse graafschap Suffolk in het oosten van het VK. Gillian werkte als verpleegster op de kinderafdeling van een ziekenhuis in Cambridge. Ze werkte vooral ’s nachts om extra toeslagen te verdienen.

Adrian werkte in een tweedehandsplatenzaak en als postbode. Ze hadden twee kinderen.

De echtelieden hadden samen niet lang plezier van hun geld, want vijftien maanden nadat ze de gigantische miljoenenprijs in de wacht sleepten, gingen ze uit elkaar. De reden?

Omdat ze allebei zo druk waren met het uitgeven van geld en het onderhouden van hun nieuwe villa, hadden ze geen tijd meer voor elkaar.

‘We round-up how life has changed’

De Engelse tabloidkrant The Sun, dat immer met eindeloos plezier wroet in het privé-leven van bekende mensen, heeft gisteren een artikel gepubliceerd over Gillian.

Want hoe is het de inmiddels 48-jarige Gillian vergaan na het winnen van de immense jackpot en de daarop volgende scheiding?

Onder de kop ‘Inside £148m lottery winner Gillian Bayford’s glam new life with fleet of 10 cars, £1.2m mansion & a baby at 48’ wordt met smaak beschreven hoe Gillian ervoor staat en wat ze zoal met haar geld heeft gedaan – en doet. De Loterijman haalt de highlights er voor je uit:

Er zijn door Gillian allereerst, uiteraard, de nodige auto’s gekocht, waaronder een trits Audi’s en een Bentley Bentayga, de snelste SUV ter wereld, ter waarde van €170.000.

Iets duurder was het kasteel dat ze kocht, Castle Five, in Schotland, bouwjaar 1870. Toch was dit nog geen miljoenenaankoop, want het kasteel leek meer op een ruïne.

Nee, dan de aankoop van het Victoriaanse huis in Dundee, eveneens Schotland,  met paardenstallen, koetshuizen, een grasmat waar geen einde aan komt en een tuin als een park. En dat voor slechts ongeveer €1,4 miljoen.

Maar het ‘luxury waterfront home’ in Newport (Wales) mag er wat de Loterijman betreft ook zijn. Maar die villa met fabelachtig uitzicht heeft Gillian inmiddels verkocht. Ja, zonde.

Ook verkocht is het knusse café Sugar and Spice in de Schotse havenplaats. Gillian kocht het in 2014 maar sloot het alweer in 2016. Ze zette het personeel op straat net voordat ze zelf voor 6 weken naar de Malediven vloog.

Wat Gillian qua investeringen nog wel in portefeuille heeft, is haar makelaarsbedrijf A&G Properties. En wat ze ook heeft, sinds kort, is een… baby!

Geen zin in een baby, maar wel in al die auto’s en die huizen? Meespelen met EuroMillions kan in Nederland niet. In plaats daarvan moet je even de winnende getallen van Eurojackpot voorspellen.

Dan kun je ook 6 weken naar de Malediven -om daar te gaan bedenken, wat je met de rest van je miljoenen gaat doen…

screenshot:SkyNews