Heb jij €414.476,60 gewonnen bij Eurojackpot?

22 februari 2021 - 15:30

Speel je mee met Eurojackpot? Dan kan er goed nieuws zijn. De loterij is opzoek naar een kersverse winnaar van dik 4 ton.

Alsjeblieft, €414.476,60
Alsjeblieft, €414.476,60

Bij de Eurojackpottrekking van afgelopen vrijdagavond 19 februari 2021 is er op een in Nederland verkocht lot een hoofdprijs gevallen van meer dan vier ton. Trommels, koperblazers en violen!

Even de winnende nummers van Eurojackpot voorspellen en cashen maar. Zo heel moeilijk is het dus kennelijk helemaal niet… (De Loterijman maakt een klein grapje, natuurlijk).

De winnende getallen van afgelopen 19 februari waren, houd je vast: 27–35–36–38–41 plus de bonusgetallen 5 en 7.

Bijna jackpot

De winnaar van €414.476 en 60 eurocent heeft alle vijf reguliere getallen goed en één van de twee bonusgetallen. Dat is mooi. Maar.

Had de Nederlandse winnaar alle getallen goed voorspeld, dan was de jackpot van €22.181.735 gevallen. Oei. Dat scheelde dus zo goed als niks…

Maar er is ook goed nieuws: de Eurojackpot groeit waarschijnlijk de komende week aan tot €34 miljoen. Nice!

Waar is de Eurojackpot winnaar?

Het winnende lot dat goed is voor €414.476,60 is verkocht bij supermarkt Jumbo aan de Kampsingel 7 in de gemeente Zevenaar (let op, dus niet bij Jumbo aan de Van Oldenbarneveldtlaan 34).

De Nederlandse Loterij, de organisatie van onder andere Lotto, Lucky Day en Eurojackpot, doet via een persbericht een oproep aan de kersverse winnaar:

‘De gelukkige winnaar wordt opgeroepen om zich met het lot te melden bij Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onder valt. Het gaat om een bruto prijs, dus de winnaar over dit bedrag nog kansspelbelasting betalen.’

En vrees niet:

‘De identiteit van de prijswinnaar wordt niet publiekelijk bekendgemaakt.’

Eurojackpot?

De loterij Eurojackpot wordt heel vaak verward met EuroMillions.

EuroMillions is een loterij die in negen landen in Europa gespeeld wordt. In theorie kan de jackpot van EuroMillions oplopen tot €200 miljoen.

Alleen: Euromillions spelen in Nederland kan niet. Je kunt er in Nederland officieel geen loten voor kopen. Ook niet online. Gelukkig is er een goed alternatief voor EuroMillions en dat heet, inderdaad, Eurojackpot.

De loten voor Eurojackpot worden in 18 Europese landen verkocht, van Finland tot Spanje, en de jackpot kan oplopen tot een klinkende €90.000.000,-. Nee, ook niet slecht!

Beeld: Nederlandse Loterij