Het leven van een miljonair – is zo makkelijk nog niet

18 February 2021 - 16:06

Een geweldige documentaire uit Amerika laat je het leven zien van jackpotwinnaars. Omgaan met miljoenen is zo makkelijk nog niet. Kijken!

Jackpotplons
Jackpotplons

Lijkt het jou ook zo fantastisch? Even de jackpot van de Lotto pakken of even de winnende getallen van de Eurojackpot voorspellen en voortaan lekker als multimiljonair door het leven. Alles kunnen doen waar je van droomt, alles kunnen kopen wat je ziet. Of nou ja, bijna alles.

De Loterijman lijkt dat ook wel wat, eerlijk gezegd. En daarom keek hij toch een beetje op, toen hij onlangs werd getipt om ‘absoluut’ eens naar een nieuwe documentaire te kijken van de populaire, internationale journalistieke contentmaker Deutsche Welle.

In die documentaire worden grote Amerikaanse prijswinnaars gevolgd in hun dagelijkse leven. En hoe ziet dat dagelijkse leven eruit? Nou…

Millionaire Life — not as easy as it sounds

De betreffende docu heet Millionaire Life en heeft als onheilspellende ondertitel: not as easy as it sounds.

De Franse documentairemaakster Céline Missoffe (tijdens de openingscredits van de docu staat haar naam verkeerd gespeld) omschrijft haar film als volgt – de Loterijman parafraseert:

‘In de Verenigde Staten worden jaarlijks bijna 80 miljard loten en krasloten verkocht. Jackpotwinnaars pakken ineens een astronomisch fortuin en staan in het middelpunt van de schijnwerpers.

Neem David en Erica. Zij wonnen 62 miljoen dollar, hebben zichzelf uitgeroepen tot "redneck miljonairs" en zijn vastbesloten om zich niet door hun plotselinge rijkdom van de werkelijkheid af te keren. Andere winnaars kiezen echter voor de tegenovergestelde benadering.

Toen de 51-jarige verpleger, Jack, de loterij won, stopte hij onmiddellijk met zijn baan en begon hij frivool uit te geven… De verleidingen voor loterijwinnaars zijn eindeloos, maar de risico's zijn hoog. Hoe zien de levens van de winnaars er eigenlijk uit?’

Bekijk de docu!

Pak een zak chips en ga even lekker zitten voor Millionaire Life. Je kunt de docu hieronder gratis bekijken.

En maak je niet al te veel zorgen. De kans dat je ooit miljonair wordt, is niet zo heel groot. De winkans op miljoenen is gering, maar je weet het natuurlijk nooit...

De Loterijman wenst je veel kijkplezier!