Jackpot Lotto van €7,7 miljoen valt in Noord-Brabant!

22 juni 2020 - 14:30

Een inwoner van Laarbeek, Noord-Brabant, had een feestelijk weekend. Hij of zij won de Lottojackpot van €7,7 miljoen. Lekker.

Word jij de volgende Lotto-miljonair?
Word jij de volgende Lotto-miljonair?

De gemeente Laarbeek is een multimiljonair rijker. Een inwoner die meespeelt met de Lotto heeft afgelopen zaterdagavond 20 juni 2020 de jackpot van €7,7 miljoen gewonnen. Hatsee. Dat jaloersmakende nieuws heeft de Nederlandse Loterij vandaag bekendgemaakt.

Volgens de Nederlandse Loterij gaat het om een iemand die automatisch meespeelt met de Lotto. De speler had de winnende getallen 45, 43, 10, 8, 16 en 25 goed voorspeld. Prijswinnaarbegeleider Karen van Schie van Nederlandse Loterij:

‘En dan ben je ineens miljonair! De gelukkige winnaar wordt uitgenodigd om langs te komen op ons kantoor in Rijswijk voor eerste hulp bij geluk. Eerste hulp bij geluk bestaat uit advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom.’

De kersverse miljonair moet nog wel even afrekenen met de belastingdienst. De kansspelbelasting voor loterijwinnaars die meer dan €449,- pakken, bedraagt in Nederland 30,1%.

Het regent winnaars in Noord-Brabant

Het valt de Loterijman op, dat er de laatste tijd veel miljoenenprijzen vallen in de provincie Noord-Brabant. Misschien herinner je je nog de prijswinnaar uit 2017 die €30 miljoen (!) pakte. Een 62-jarige man uit Tilburg won de jackpot van de Staatsloterij tijdens de Oudejaarstrekking. Maar heel blij was hij er niet mee:

‘Ik heb een half jaar geleden mijn vrouw verloren. Ik heb zelf niets nodig en ik zou liever de tijd een jaar terugdraaien. Daar ruil ik dit lot graag voor in.’

Een paar maanden later mocht een man uit Nistelrode zich plotsklaps miljonair noemen. Hij won €1 miljoen met het meespelen met de Bankgiro Loterij. De man werd met een smoesje naar het Cobra Museum in Amstelveen gelokt. Daar kreeg hij de cheque uit handen van, toen nog, Leontine Borsato.

In de gemeente Reusel-De Mierden (je weet wel…) werd in februari 2019 ook de champagne ontkurkt. Een inwoner won maar liefst €27,8 miljoen in, wederom, de Staatsloterij.

Is het dan afgelopen? Nou, bijna. Want in Best viel eind vorig jaar de jackpot van €26,3 miljoen in, jawel, de Staatsloterij. Lekker!