Jackpotwinnaar loterij wil per se anoniem blijven

12 February 2019 - 13:35

Jamaica is een jackpotwinnaar rijker. Iemand pakte er dik $1,1 miljoen. Alleen: de winnaar doet er alles aan, om anoniem te blijven.

Boeh!
Boeh!

Dat is lekker. $158.400.000 winnen in een loterij. Oké, het zijn Jamaicaanse dollars, maar dan nog. Omgerekend naar euro's is het nog steeds een dikke hoofdprijs van €1.037.183. Bingo!

Je zal het maar winnen. Dan ben je, zo weet de Loterijman zeker, in één klap dolgelukkig. Maar je krijgt misschien ook meteen heel wat ‘vrienden’ op je nek, die graag mee willen delen in de feestvreugde. In elk geval, dat lijkt de nieuwste jackpotwinnaar van de Super Lotto in Jamaica te vrezen.

De prijswinnaar doet er alles aan, om zijn privacy te waarborgen. Zo claimde hij zijn prijs pas 54 dagen na de trekking. Dan is de eerste opwinding al vast geluwd, moet hij hebben gedacht. Maar het wordt gekker. Want hij haalde zijn miljoenenprijs op, terwijl hij een masker droeg…

En niet zo maar een masker. Het is het masker dat Ghostface draagt, je weet wel, dat personage uit de blockbusterreeks Scream. De Loterijman had misschien voor iets vrolijkers gekozen. De winnaar noemt zich overigens A. Campbell, dat je in het Nederlands kunt vertalen als ‘Meneer Jansen’.

En wat gaat meneer Jansen met zijn nieuwe kapitaal doen? Nou:

I want to get a nice house. I haven’t found it yet, but I’ll be looking for one soon. I like to handle money. So I’m looking at things that can turn over the money. I have a little business, so I plan to make it bigger, buy an apartment. I love to have money.’

Overigens is A. Campbell niet de eerste winnaar van de lotto in Jamaica die een masker droeg terwijl hij zijn prijs ophaalde. Eerder deed winnares N. Gray hetzelfde, maar dan met een emoji als masker.

Foto: Supreme Ventures Ltd.