Loterijspeler pakt voor de zesde keer een dikke geldprijs

11 February 2021 - 11:16

Sommige mensen hebben wel heel veel geluk. Neem de Amerikaan Bryan Moss. Hoe vaak won hij een dikke prijs in de loterij? Nou…

Voor de zesde keer juichen
Voor de zesde keer juichen

Bryan Moss, een hardwerkende ondernemer uit Meridian (Idaho, VS) heeft onlangs  $250.000 gewonnen met een stevig winnend kraslot van de Idaho Lottery.

Omgerekend kraste hij een prijs van ongeveer €207.000,-.

Lekker. Maar is dat de reden dat de Loterijman een heel nieuwsbericht aan Moss wijdt? Nou, nee. De reden is, dat het de zesde keer (!) is Moss een relatief dikke prijs wint in een loterij. Ja, je leest het goed. Zes keer! Hoe krijgt hij het voor elkaar!

Een kwestie van winkans

De kans dat je een aardige prijs wint in een loterij hangt, zoals je weet, af van je winkans. En van je geluk, natuurlijk.

Moss heeft kennelijk het geluk aan zijn kant. Want de afgelopen drie jaar won hij keer na keer na keer een heel aardig geldbedrag, claimt hij, of het nu een kraslot was of een lottotrekking.

En dat terwijl Moss er bijna niet meer was geweest. Want elf jaar geleden overleed hij bijna aan een slagaderlijke bloeding nadat hij met een quad tegen een ree was gebotst- ja, only in America.

Als helderziende de lotto voorspellen?

Is Moss daardoor misschien helderziend geworden? Is Moss door die enorme botsing in aanraking gekomen met een speciale gave? Kan hij bijvoorbeeld winnende getallen van de Eurojackpot goed voorspellen, de Loterijman noemt maar wat.

Welnee, zegt de fortuinlijke loterijspeler. ‘Er is gewoon geen verklaring voor [dat ik steeds win]. Sinds mijn ongeluk heb ik maar één motto: blijf positief, wat er ook gebeurt!’

En: 'I have no idea how I do it or why it keeps happening.'

‘Good things happen’

Wat ook mee kan helpen is de reden waarom Moss meespeelt met loterijen. Hij wil niet rijk worden, hij heeft geen nieuwe auto, hij wil geen villa. Nee. Hij speelt mee om de toekomst van zijn dochtertje veilig te stellen.

Misschien dat het lot hem daarom zo gunstig gezind is. Vanwege de zuivere en glanzend mooie motieven van de loterijspeler.

Volgens Moss kan dat best eens waar zijn. ‘Life’s about choices. Make good choices and good things happen.’

Maar: hoe hoog waren de 5 andere prijzen?

Oké, goede dingen gebeuren, misschien, als je goede keuzes maakt. Zoals dus vijf keer eerder een mooie prijs in de loterij winnen. Vijf keer. Weet je hoe groot die kans is? Of liever: hoe klein?

En daarom vraagt de Loterijman zich af: met welke loterijen precies heeft Moss dan nog meer geld gewonnen? En hoe hoog waren de gewonnen geldbedragen?

De Loterijman is niet de enige met die vraag...

Beeld: Idaho Lottery