Onbekende loterij met als hoofdprijs: een appartement in Spanje

22 juli 2021 - 14:26

Via de nieuwe loterij Cloverhut kunnen spelers een appartement winnen aan de Spaanse kust, compleet met zwembad en zeezicht.

Het uitzicht van de winnaar
Het uitzicht van de winnaar

In Nederland speel je mee met de bekende loterijen als de Staatsloterij (tip: speel met het beste eindcijfer!) en de Lotto, in het buitenland zijn er meer opmerkelijke loterijen. Neem loterij Cloverhut.

Loten van Cloverhut koop je alleen online en de hoofdprijs is nogal bijzonder: een appartement in Zuid-Spanje.

De locatie

Het appartement dat spelers kunnen winnen bevindt zich op de zevende verdieping van een appartementencomplex dat ligt op La Manga del Mar Menor. La Manga del Mar Menor is een natuurlijke landtong die de lagune Mar Menor scheidt van de Middellandse Zee.

De landtong is ongeveer 22 kilometer lang en varieert in breedte tussen grofweg 100 meter en 1,5 kilometer. Het is een bijzonder mooie locatie. Veel Spanjaarden die het betalen kunnen, hebben hier een vakantiehuis. Er staan ook vrij veel hotels.

Het appartement

De locatie van het appartement is dus prettig, maar is het appartement dat ook? Dat lijkt er wel op. Het is iets groter dan 75 vierkante meter, het heeft een balkon dat uitkijkt over het strand en de zee, er zijn twee slaapkamers, er is een grote badkamer en een volledig ingerichte keuken.

En dat is nog niet alles: het appartementencomplex is voorzien van een zwembad.

Het zwembad van de winnaar
Het zwembad van de winnaar

Cloverhut?

Het appartement wordt op donderdag 28 april 2022 verloot onder alle deelnemers van de nieuwe Britse huizenloterij Cloverhut. Wat is dat precies voor een organisatie? Goede vraag.

De Loterijman citeert de website van Cloverhut:

‘Cloverhut is een digitaal platform gemaakt voor mensen die hun leven willen verbeteren. Wij zijn de oplossing die u de kans geeft om een ​​strandhuis in Spanje te winnen voor slechts €2.

We beschikken over de modernste technologie om dit soort sweepstakes uit te voeren en bieden u transparantie, veiligheid en meer winkansen. Ons doel is om een ​​revolutie teweeg te brengen in de vastgoedmarkt door iedereen de kans te geven een nieuwe huiseigenaar te worden.'

Cloverhut is een zusterbedrijf van de Spaanse onderneming Sesortea Corporate Group. Dat bedrijf organiseerde eerder een loterij waarbij er vastgoed huis te winnen was. De winnaar was toen ene Sergio Carballal.

Wat is de winkans?

Wat de Loterijman onduidelijk vindt, is de winkans. Hoeveel kans maken deelnemers om het appartement te winnen? Dat hangt af van het aantal loten dat wordt verkocht. Is daar een maximum aan verbonden?

Cloverhut zelf stelt op de website alleen dat de kans dat een deelnemer het appartement wint, 175 keer groter is dan dat hij of zij de jackpot wint van de EuroMillions.

Hoe dan ook, inwoners van Nederlands mogen niet meedoen aan de huizenloterij, want Cloverhut heeft geen vergunning van de Kansspelautoriteit. Dus dan gaan wij toch maar weer de winnende nummers van de Eurojackpot voorspellen.