Wie won de Lotto jackpot van €2,9 miljoen?!

14 September 2020 - 11:35

Heel Twente is razend benieuwd. Wie won de Lotto jackpot van maar liefst €2,9 miljoen?!

2,9 miljoen ben je wel even aan het tellen...
2,9 miljoen ben je wel even aan het tellen...

Afgelopen zaterdag 5 september 2020 is ‘ie weer gevallen: de jackpot van de Lotto! Dit keer bedroeg de gigantische hoofdprijs een zeer comfortabele €2,9 miljoen. Oké, iets minder, want er moet nog kansspelbelasting van de miljoenenprijs af. De Staatsloterij is de enige loterij in Nederland waar de prijzen wél belastingvrij zijn. Maar het mag de pret niet drukken.

Wie is de nieuwe miljonair?

De jackpot is gevallen in Twenterand. Twenterand? Ja, de Loterijman moest het ook even opzoeken. Twenterand is een gemeente in Twente en Salland, in de Nederlandse provincie Overijssel. Op 1 januari 2001 fuseerden de gemeenten Den Ham en Vriezenveen tot een nieuwe gemeente Vriezenveen. Deze gemeente wijzigde op 1 juni 2002 haar naam in Twenterand.

Omdat de dorpjes in en om Twenterand allemaal minder dan 10.000 inwoners tellen, geeft de lotto niet prijs waar de jackpot precies is gevallen. Daarom vragen veel inwoners van Twente zich af: wie is de nieuwe multimiljonair?

Meteen met pensioen

Jan Veerenhuis (65), eigenaar van cafetaria De Sluus te Westerhaar is het in elk geval niet. Jammer, want als hij de miljoenen had gewonnen, dan had hij het wel geweten. ‘Ik koop een paar lange spijkers, wat latjes en dan timmer ik de boel hier dicht. Dan ga ik genieten.’

Johnny Hekkema, de eigenaar van de Bruna te Vriezenveen kunnen we ook niet feliciteren. Of nou ja, hij is wel degene die vier jaar geleden een winnend lot van een van de Nederlandse loterijen verkocht. Het lot was goed voor €200.000,-. Toen de winnaar aan de balie stond, kon die zijn ogen niet geloven. Hekkema: ‘Een fantastisch moment om mee te maken.’

Anoniem

En: Hekkema zou drie jaar later een winnend lot verkopen van de Staatsloterij. De prijs: €3,6 miljoen euro. Boem! Wie die prijs gewonnen heeft, weet Hekkema niet. En de nieuwe prijswinnaar van €2,9 miljoen blijft waarschijnlijk ook onbekend, verwacht Sander van de Vooren. Hij is woordvoerder van Nederlandse Loterij, die onder andere de Lotto organiseert, maar ook bijvoorbeeld Lucky Day.

Van de Vooren: ‘Wij geven grote prijswinnaars altijd het advies anoniem te blijven. Het hoeft natuurlijk niet. Je kan eruit stappen. Maar dan kan je er niet meer terug in.’

Overigens is het niet zo gek dat de Lotto jackpot weer is gevallen. Want de jackpot van de Lotto is de jackpot die het vaakste valt in Nederland. Daarentegen zijn je winkansen bij de Staatsloterij het hoogste.