20 jaar meespelen met dezelfde lottonummers: jackpot!

15 September 2020 - 11:23

Een buschauffeur heeft de jackpot gewonnen in de VS. Bijzonder: hij speelde 20 jaar lang met dezelfde lottogetallen mee.

Powerball staat bekend om de hoge jackpots
Powerball staat bekend om de hoge jackpots

Je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook wat, zal de 73-jarige Jim Dippold uit Florida gedacht hebben toen hij zijn lot uit de loterij checkte.

Dippold speelde al 20 jaar lang met exact dezelfde nummers mee. En dit keer was het bingo. Zijn getallen waren goed voor een jackpot van $2 miljoen. Yeah!

Cashen in tijden van corona

Omdat het coronavirus ook in Amerika rondwaart, moest Dippold zijn winnende lot op een bijzondere manier inwisselen voor zijn prijs. Hij moest zich melden bij het hoofdkantoor van de Florida Lottery in Tallahassee, waar hij zijn winnende lot in een soort brievenbus moest deponeren.

Nadat het lot door medewerkers van de Florida Lottery was opgehaald en gecheckt, kon Dippold definitief gaan juichen. Want zijn lot was echt bevonden en de winnende nummers klopten. Het lot was inderdaad goed voor $2 miljoen. Lekker.

‘Ik kan er niet van slapen!’

Opmerkelijk: Dippold weet nog niet of hij ontslag gaat nemen als buschauffeur. Hij rijdt schoolkinderen van en naar de Saint Edwards School, een vrij elitaire school in Vero Beach. Hij heeft wel zijn baas verteld van zijn klapper.

Wat de kersverse winnaar gaat doen met zijn prijzengeld? Hij denkt er over na om een 1969 Dodge Dart te kopen. Dat is een auto. Verder weet hij het nog niet, want hij is nogal in de war van zijn megabedrag. ‘Ik kan er niet van slapen!’

Hoge jackpots

De loterij waar Dippold 20 jaar lang aan een meedeed, is de fameuze loterij Powerball. Powerball staat bekend om de grote jackpots. $2 miljoen is bij Powerball relatief niet zo’n heel erg bizar grote prijs, kun je nagaan.

In Nederland Powerball spelen kan helaas niet. Er is wel een alternatief. Meespelen met EuroMillions? Nee, dat kan in Nederland ook niet.

Het dichtst in de buurt van Powerball komt de loterij Eurojackpot. EuroJackpot heeft de grootste jackpot van Nederland die op kan lopen tot €90 miljoen. Winnen? Moet je wel even de juiste nummers voor Eurojackpot voorspellen.