Deze sterrenbeelden hebben het meeste geluk in de loterij

13 February 2020 - 17:10

Cijfers uit Australië onthullen: sommige sterrenbeelden winnen veel vaker de jackpot. Goed nieuws voor Vissen en Tweelingen!

Maakt je sterrenbeeld uit voor je winkans?
Maakt je sterrenbeeld uit voor je winkans?

De Australische loterij-organisatie The Lott heeft de sterrenbeelden van alle jackpotwinnaars in 2019 eens op een rijtje gezet. De resultaten zijn verrassend: het meest winnende sterrenbeeld streek twee keer zo veel miljoenenprijzen op als het minst winnende sterrenbeeld.

Vissen hadden het meeste mazzel in 2019: 11,6 procent van alle jackpots ging naar mensen met dat sterrenbeeld.

Tweelingen (9,9 procent), Maagd (8,9 procent) en Waterman (8,5 procent) hoorden ook bij de gelukkigen.

Het sterrenbeeld Boogschutter viel het minst in de prijzen: slechts 6 procent van de jackpots ging naar dit teken.

Woordvoerder Lauren Cooney van The Lott noemt de resultaten opmerkelijk en vraagt zich in de krant Daily Mail af of de uitkomsten voor 2020 hetzelfde zullen zijn:

‘Mensen met het sterrenbeeld vissen worden meestal gezien als gul en meevoelend. Het zou interessant zijn om te zien of je die eigenschappen ook terug ziet wanneer ze de loterij winnen en of ze hun prijzen delen met mensen om hen heen.

We horen vaak van onze Lotto-winnaars dat ze als eerste aan hun familie en vrienden denken wanneer ze horen dat ze een grote prijs winnen.’

Vanwaar het verschil?

De Loterijman is sceptisch over het nieuws. Hebben mensen met het sterrenbeeld Vissen inderdaad een grotere winkans wanneer ze meedoen met een loterij?

Of worden er in Australië gewoon meer mensen geboren tussen 20 februari en 20 maart (Vissen) dan tussen 23 november en 21 december (Boogschutter)?

En doen alle sterrenbeelden wel in dezelfde mate mee aan loterijen?

Misschien is het verschil zelfs geheel toe te schrijven aan toeval en zien we in 2020 een heel andere verdeling van de jackpots over de verschillende tekens van de dierenriem.

Het zou interessant zijn om te zien of de Australische bevindingen ook in Nederland gelden, maar helaas zijn de geboortedata van jackpotwinnaars bij de Nederlandse Lotto en de Staatsloterij niet openbaar.