Jackpotwinnaar werkt als vakkenvuller

7 September 2020 - 11:08

Wat zou jij doen als je de loterij wint? Meteen je baan opzeggen? De Engelse Elaine Thompson deed dat niet…

Jackpotwinnaar werkt als vakkenvuller

Elaine Thompson, niet te verwarren met de bekende en succesvolle hardloopster uit Jamaica, won in december 1995 de jackpot in de loterij. Yeah! Dus 1996 begon bijzonder goed voor in de inwoonster van het gehucht Killingworth, in Noordoost-Engeland, 9.251 zielen.

Thompson pakte destijds, 25 jaar geleden, de klinkende hoofdprijs van 3 miljoen euro, 2,7 miljoen pond, in de Engelse National Lottery. Die nationale loterij kun je vergelijken met de Staatsloterij, de enige Nederlandse loterij waarbij de te winnen geldprijzen belastingvrij zijn.

Wat zou jij doen als je een miljoenenjackpot wint? Meteen je baan opzeggen, een wereldreis gaan maken, een Ferrari gaan kopen, een villa met een heel groot blauw zwembad en een tuin als een park aanschaffen?

Thompson, inmiddels 64 jaar, deed helemaal niets van dat alles. Sterker nog: ze bleef gewoon de vakken vullen bij het plaatselijke vestiging van het warenhuis Marks & Spencer!

Een Ford Fiesta in plaats van een Ferrari

Elke werkdag begon ze om 2 uur ’s nachts. Ze ging om 1.15 uur, midden in de nacht, van huis weg. Terwijl er miljoenen op haar bankrekening stonden. Zou jij hetzelfde doen?

Thompson had een goede reden om haar wekker te blijven zetten. Ze wilde een goed voorbeeld zijn voor haar twee kinderen. Aan de Engelse krant de Daily Mail vertelt ze:

‘I had two young children at the time when I made the decision. It's important that children see you working hard, and that we don't get anything out of life unless you work hard for it.’

Dus kocht Thompson na haar lucky day in plaats van een Ferrari een Ford Siesta. Ook boekte ze een vakantie naar Las Vegas, een plek waar ze later nog vaak zou komen, want Sin City bevalt haar - dat vindt de Loterijman dan weer opmerkelijk bij zo'n spaarzame vrouw.

Maar haar geld vergokte ze niet in de megacasino's in Amerika, dat bleef keurig netjes op haar bankrekening staan. Totdat haar kinderen Karen (35) en Gary (30) toe waren aan hun eerste huis. Dat werd gekocht, van het prijzengeld.

Bekijk hier het interview met Elaine Thompson

Bekijk hier een recent interview met deze ongelooflijk verstandige loterijwinnares, die gelukkig, later van haar belastingvrije loterijwinst nog wel drie mooie racepaarden kocht.

Pfff, toch nog een uitspatting! Veel kijkplezier!